~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Sunday, 23 October 2011

Rahsia Tersembunyi Yang Amat Digeruni Yahudi Laknatullah



Siapa Gaddafi sebenarnya?

Keburukan demi keburukan ditonjolkan bagi menutup setiap kebaikan yang dilakukannya untuk rakyat Libya. Begitulah kejahatan yang dilakukan oleh proksi Dajjal ini. Perkara yang paling digeruni ialah hasratnya memaksa Barat membeli minyak dan berurusan perdagangan dengan matawang baru yang bakal diperkenalkannya iaitu Dinar Emas. Usahanya hampir nerjaya dan diterima oleh sebahagian besar negara Afrika dan sebahagian dari negara Arab. Dinar emas akan menjadi nilai tukaran baru perdagangan menggantikan USD dan Euro.

Dari saat inilah Barat terdesak untuk mempercepatkan usaha membunuh Gaddafi, namun usaha tersebut gagal. Proksinya yang sekian lama tidak sealiran dengan Gaddafi diangkat sebagai pejuang dan dibantu secara rahsia. Perancangan diatur untuk melakukan sabotaj dan menabur peropaganda. Berita sebenar ditutup dari pengetahuan dunia.

Terima kasih diucapkan kepada sdr Zulkifli kerana membongkar rahsia yang terpendam ini untuk dihayati oleh pembaca yang tidak mengetahui atau telah dipesona oleh dusta tajaan Dajjal. Saya petik tulisan Zulkifli Nordin dari blognya.

Presiden Muammar Muhammad Al-Qaddafi, adalah satu nama yang sangat digeruni dan ditakuti Barat, termasuk Yahudi Zionis la'natullah. Keberanian Al-Qaddafi, terutama apabila berdepan dengan Barat sudah dikenali dunia. Kelantangan beliau sehingga mencampakkan Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu semasa berucap di hadapan pemimpin dunia di Perhimpunan Agong Bangsa-Bangsa Bersatu mencatat sejarah tersendiri, membuktikan kelantangan dan sikap tidak tolak ansur dan tiada kompromi beliau kepada Barat!

Malang sekali apabila ada rakyat Libya yang terpengaruh dengan dakyah Barat, mempertuhankan demokrasi dan hak kebebasan manusia tanpa batas acuan barat, memilih untuk menggulingkan pemerintah yang banyak berjasa kepada mereka!

Cuba lihat apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua'mar Al Qaddafi:

1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;

3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba';

4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;

5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;

6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;

7. Tidak ada bil elektrik di Libya;

8. Pendidikan adalah percumn;

9. Kemudahan perubatan adalah percuma;

10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;

11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;

12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;

13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;

14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.
16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;

17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);

18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la'natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na'am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

Maka Amerika, Barat dan Yahudi la'natullah tidak ada pilihan melainkan menyingkir Qaddafi. Dan mereka berjaya memperkudakan segelintir rakyat Libya dan memperlengkapkan mereka dengan senjata dan dengan bantuan pesawat gempur Nato, memerangi Kerajaan mereka sendiri!

Begitulah peranan yang dimainkan oleh kaum kafir harbi la'natullah, sentiasa tidak redho dengan umat Islam, dan sentiasa mencari-cari jalan untuk menghancurkan umat Islam. Dan mereka akan sentiasa mencari jalan memperkudakan segelintir umat Islam untuk melakukan khianat terhadap agama dan bangsanya sendiri.

Amat malang apabila ada umat Islam yang rela diperkudakan, malahan sanggup mati demi untuk kafir harbi! Na'zubillah min zalik.

(Sumber dari: Al's Notes)

Friday, 21 October 2011

Ngerinya...kilang memproses organ manusia

Betul ke x gambar2 kt bwh ni?wujud ke?huhu...xtau la nk jwb cmne,ak dpt pun dr sumber blog len yg d mana dorg pun xtau real ke x gambar2 ni!tp yg penting ak nk share kt korg cz bila ak tgk picture2 ni ak teringt movie HOSTEL yg sbijik cm dlm picture ni tunjuk,gle ngeri!nk muntah,pgsan bagai ak d watnye...uhuhu,bg korg yg da tgk movie 2 msti korg pun pkr sm cm ak gakkan kan..ehehe






(sumber dari blogger crew)

Wednesday, 19 October 2011

Senarai Gadget-gadget Terbaik 2011

Senarai Gadget-gadget Terbaik 2011


Walaupun korg da tau psl gadget2 ni dr blog lain tp ak still nk share kt cni cz ak mmg peminat gadget,bg sesiapa yg msh xtau ag gadget ap yg terbaik bg tahun 2011 ni korg leh tgk kt cni k,pastu cpt2 g bli...huhu,ak pun cm brminat nk bli ni..angan2 dlu!hehe...

Berikut adalah senarai penuh pemenang;
Gadget Terbaik Tahun 2011: Microsoft Xbox Kinect
Ia adalah barangan pengguna tahan lama yang paling pantas dijual sepanjang zaman. Mengguna alat pengesan gerakan, Kinects menghubungkan anda ke dalam permainan komputer untuk membolehkan anda mengawal dan berinteraksi dengan permainan maya tanpa perlu menyentuh pengawal (controller) game.
Komputer Terbaik: Apple Macbook Air 11 Inci
Apple Macbook Air 11 Inci menewaskan pesaing daripada Samsung dan Sony untuk dinobatkan sebagai Komputer Terbaik 2011. Dengan RAM 4GB yang begitu mengagumkan dan alat penyimpanan SSD, MacBook Air bukan sahaja pantas tetapi menawan mata yang memandang.
Gadget Commuter: Amazon Kindle
Alat pembaca buku elektronik oleh Amazon, Kindle dinamakan gadget commuter (pengulang-alik) terbaik tahun ini menewaskan iPAD dan iPhone. Dengan berat yang kurang daripada kulit buku yang lembut, Kindle mampu memuatkan sehingga 3,500 buah e-buku, manakala fon halusnya membolehkan ia dibaca walaupun dalam persekitaran cahaya terang-benderang.
Tablet Terbaik: Apple iPad 2
Tidaklah memeranjatkan bahawa Apple iPad 2 memenangi anugerah Tablet Terbaik 2011. Ia telah menguasai pasaran walaupun bergelut dengan persaingan sengit daripada Samsung dan alatan berasaskan teknologi Android yang lain. Apple memperkukuhkan iPad2 dengan dual pemprosesan ARM A5 yang secara dramatik memperbaiki mutu tablet yang digerakkan dengan ios.
Senarai Gadget-gadget Terbaik 2011

Telefon Bimbit Terbaik: Samsung Galaxy SII
Samsung Galaxy SII berjaya menewaskan iPhone 4 untuk merangkul gelaran yang diburu banyak pihak, Telefon Terbaik. Antara kelebihan telefon itu ialah ia dipacu dual-teras 1.5 GHz processor, paparan 4.3 inci, technology wave and pay dan kelajuan muat turun 4G.
Televisyen Terbaik: Samsung UE55D8000
Samsung sekali lagi membuktikan kemampuan mereka menghasilkan set televisyen yang terbaik. Samsung UE55D8000 memboleh penonton melayari Youtube, Facebook, Twitter menerusi pelbagai aplikasi televisyen. Bentuknya yang amat nipis dengan diskong ciri-ciri 3D dan HDMI secukupnya mampu memuaskan hati sesiapa sahaja.
Gadget Kerja Terbaik: RIM Blackberry Bold 9780
Berhadapan dengan persaingan yang begitu sengit daripada Apple, Samsung dan HTC, Blackberry Bold 9780 diundi sebagai Gadget Kerja Terbaik 2011. Telefon ini dengan sistem operasi Blackberry OS terbaru memiliki elemen multimedia dan multisentuhan yang lebih baik.
Anugerah RekabentukT3 : Apple MacBook 11 Inci
Apple MacBook 11 Inci menewaskan pesaing daripada notebook Samsung Series 9 untuk merangkul gelaran itu. Dengan RAM 4GB dan penyimpanan pacuan SSD, MacBook Air bukan sekadar pantas, tetapi amat menarik.
Kamera Digital Terbaik: Canon PowerShot G12
Ia menewaskan Fuji Finepix X100, Olympus E-PL2 dan Nikon D3100. Kamera ini dilengkapi dengan sensor 10 Megapiksel berserta perakam video 720HD.


Aksesori Gadget Terbaik: Kad Eyi-Fi Pro X2
Kad ini mampu menampung 4,000 gambar atau kandungan video selama 3 jam dan mampu sambung terus ke rangkaian Wi-Fi anda.
Gadget Permainan Komputer Terbaik: Microsoft Xbox Kinect
Menggunakan alat pengesan pergerakan, Kinects menjadi anda sebahagian daripada game kerana membolehkan pemain mengawal dan berinteraksi dengan game tanpa memegang alat kawalan.
Gadget Musik Terbaik : Monster Beats oleh Dr. Dre Pro Studio
Diperbuat daripada rangka aluminium dan amat ringan, Monster Beats menerima anugerah gadget musik terbaik
Gadget Kegunaan Di Rumah Terbaik: Philips Airfryer
Daripada menggunakan lemak untuk memasak kentang goreng, alatan dapur berevolusi ini memasak dengan menghangatkan udara. Airfryer menggunakan teknologi Rapid Air yang membolehkan makanan-makanan dimasak tanpa menggunakan lemak.
Inovasi Terbaik: Razer Switchblade
Revolusi seterusnya untuk permainan komputer sudah hampir.
Perkhidmatan Digital Media Terbaik : Twitter
Twitter muncul perkhidmatan terbaik menewaskan Facebook dan Youtube kerana aplikasinya yang digunakan secara meluas dalam iPhone, Android dan iPad.
Aplikasi Terbaik: Flipboard
Flipboard adalah aplikasi percuma yang merevolusikan cara pemilik iPads menggunakan bahan digital dengan menghasilkan majalah peribadi untuk para penggunanya dari pelbagai sumber feeds.
(sumber ini di diambil dari mynewshub blog)

Tuesday, 18 October 2011

mimpi yang indah.....

last night ak tdo xsgka lak dpt mmpi plakon pujaanku Aaron Aziz...hoyeah!beshnye gase..ehee,gase nk smbg mmpi 2 ag mlm ni la..kikiki!dlm mimpi 2 ak ngn hero pujaan atiku itu da kwin taw maknenye ak madu la ngn bini ye klu btol2 la kan..hahaha,tp dlm mimpi 2 xde madu tau aaron aziz hanye milikku sorg je!ahaha...ap pun xbleh,hehe!em pastukan siap ad adegan merajuk ag,agpn mmg ak ni kuat majuk pun orgnye..huhu,pastukan dy pjuk ak dy layan ak romantik sngt cm dlm cite drama yg dy brlakon slalu 2 tp lbh ckit kot...cair ak d watnye,xmoh majuk lm2 da!ahaha...mcm2 ag ak ngn dy wat dlm mmpi 2 yg mmg sweet sngt smpai ak bngn tdo,smbl iron bju,smbl makeup n smpai kt ofis ni pun ak teringt2 mimpi ni taw!beshnye beshnye beshnye.....korg jgn jeles taw,wlek!hehe...

Sunday, 16 October 2011

Bakal "atlit sukan memanah negara malaysia"


Hoyeah!...haha,berangan la ak ni lak ai kjap...bru pandai belajar memanah da berangan tinggi melangit,perasan la sng cite!kehkehkeh....ala ap slhnye pun kan cz mmg ak xmampu nk jd atlit sukan negara tp memadai la ngn sekadar berangan2 kjp!haha...actually sj2 je nk try cz slalu lalu lalang je kt dpn kdai ye tp xpnh nk msk trykan,so ari ni tringin lak ttbe nk try jd go on je la,yg malunye bdk2 lelaki yg lalu kt ctu leh benti jap tgk ak memanah lak,adesh!malu giler kot,da le panah x tepat lgsg,kluar dr bulatan ye lak 2,ahahaha...yg bleh ak glak je la untk cover malukan!uhuhu...tp dlm bnyk2 ak panah 2 ad jgk yg kne tepat kt bulatan tgh ye taw,nsb xde sdiakan adiah untk sp yg brjaya dpt panah tepat kt tgh 2,klu ad mmg ak da dpt td adiah...huhu,tp mmg mmerlukan tangan n lengan yg tol kuat cz nk tarik pemanah ye td menggigil2 tangan ak d wat nye,huhu smpai nek lenguh da lengan sblh ak ni ha...uhuuu,mmg tabik la kt atlit sukan memanah perempuan yg wakil negara kte ni kan cz msti tangan dorg kuat gle la 2,haha...

Wow....Cool...Awesome for "Real Steel Movie"




Salam suma...
i just got back from went out with friend....dpt cuti kje 1 ari ni pun x duk relax kt uma je cz nk hangout punye pasalkan..huhu,em anyway i still enjoy today cz watching movie real steel yg awesome robot ye suma,TERBAEKK!!...dlm movie tu ad d selitkan jugak babak emosi ckit n ak mmg da sdia maklum xleh tgk babak2 emosi ckit ni,nk2 yg cm nk nangiskan t ak pun join nangis skali...uhuhu.em cite ni bg ak mmg besh jgk cz robot2 yg ad dlm 2 mmg cool gle,tekun ak tgk kot!ahaha...ak jgk peminat Hugh Jackman cz bdn dy yg mmg xleh thn ble tgk!wahahaha....korg suma kne tgk cpt cite ni ye,nk2 yg lelaki2 mmg cite ni ak tau peberet korgnye cz ye action/adventure movie!ehe....cite ni jgk adalah movie dunia pd ms hadapan (future) dimana ia ad tunjukkn gadget2 or barangan yg mmg canggih la yg mn ms skg ni xwujud ag kot!huhu....ap2 pun ckp bnyk x guna,so korg g la tgk dlu ye bru la tau cmne ye kan..heee