~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Wednesday, 30 November 2011

Patut la ramai org tkt ble nk g jmp doktor gigi!!!

arini i halfday keje...cz i terpaksa g klinik checkup gigi i ni yg mmg xleh blah sktnye!mn x nye da bermggu2 kot i thn skt,last skali skt gigi yg plg truk ms ari ahad ritu...huhu,trus demam i d wat nye sampai skg!klu ikutkan ati mmg mls nk g klinik tp cz da skt sngt so terpaksa la gak gagahkan dri ni..waaaaaaa,btol la slama yg i dgr2 sblm ni rmi yg tkt ble nk kne g jmp doktor gigi cz i da tau sebabnye!huhu...em sampai skg ni i skt pale xhilang dek penangan dr doktor gigi pg td tu...tension tol!erm...gigi i kne tampal tp untk smntara je cz doktor tu ckp tgk cmne ye dlm ms 2 mggu,klu xok gak t kne cabut gigi or tampal kekal...huhu,tktnye ble dgr cmtu tp redha je la kan..nk wt cmne dalam wooo lubang kt gigi i ni!eheee....ok,ms i d rawat oleh doktor tu td ms mula2 je sblm mula proses nk tampal gigi i da xsk doktor tu cz dy nmpk cengih...ckp cm nk hangin je,xsk i la!pttnye dy kne lyn patient ye ngn budi bahasa yg bek,mn leh treat sebaliknye...agknye doktor government mmg cmtukan,truk la servis!xpuas ati tol...cerewet lak tu,dy ingt i ni budak2 ag ke lyn i cm haram je!huhu...da le i nk kne thn skt ms dy duk gerudi sakan gigi i ni pastu lyn i cm ap ntah!i xnk g ag klinik tu pasni untk check gigi..i g pun td kt ctu cz nk jimat,nk g privatenye xde wet bnyk ag..ehehehe,terpaksa!

Saturday, 26 November 2011

Nucha's Vacation (v.1)

Last day,at 25/11/2011 till today is my family vacation. The location is at A' famosa Resort, Melaka jekk..ehehehe,anyway this is for the 2nd time we go and the 1st time we go is at 2 years ago!.Actually this place is sponsored by my sister company n my sis will get the turn by 2 year a time,so we don't have to spent lots of money while this vacation bcoz the ticket is sponsored!Hoyeahhh...

behind me is my sis,dy nk solat jap!hehe...ini i trsnap je,huhu

ok,this is my mom n dad...dorg ngh mam cz kelaparan bru smpaikan...

yg ngh lepak bersantai dorg ni adalah my cousins n my brother in-law,
leka tol dorg tgk tv..huhu

ha...yg kecik,comel n slalu wat i gram tu la mynephew...
fokus tol dy tgk tv ngn uncle dy!hehe...

thats mycousins....adik beradik dorg ni,mmg rapat ngn kami
 thats why we bring them along..

ha.....my mom n dad with their beloved grandchild...sweettt!

ap la yg dorg ni borakkn ye...cm ye2 jek abg ipar i tu!ahaha...

alololoo......cutenye!iman zarif mmg sk n pandai posing ble nk mik picture,
xyah suoh pun dy tau wat sndri!hehe..

tu diaaa!my dad mmg terer swimming...
mmg kalah la klu lwn swim ngn dy,luv u daddy,muah!

haha...cian iman sampai cmtu skali nk thn ksjukkn  air kolam renang tu!
tp smpat pose ag tu wlupun ngh menggigil2 sjuk..hehe




ha....ce teka ce teka,ap yg singa tu ngh wat??ahaha...


Tuesday, 22 November 2011

Nucha punya Jejaka Idaman!!!

Lately ramai yg duk tnye jenis lelaki yg cmne i suka?hehe...i xsk nk jwb soalan ni sbnrnye cz bg i ye cm seolah2 i ni demanding sngt,i xnk la org ckp i girl yg maintenance tggi ke or poyo je lbh thats why everytime ble ad yg tnye soalan cmni i mls nk jwb! sory ye guys,i bkn sombong ke ap cz xnk btau but i have myown reason...huhu,wlaucmne pun i akn share kt blog i kali ni ngn entry yg korg nk tau sngt slama ni k,tp i xkn share kt fb, i just update kt blog ni je so mn2 guys or girls yg bertuah je la dpt tau ble korg visit blog i k...

"Untuk mendapat jejaka impian/idaman hati bkn la ssuatu bnda yg mudah untk d lakukan oleh sesiapa pun,but we can still hoping and try to find that someday we will find the 'perfect man' for us no matter how,then when the times come we will be satisfy with what we get and dont ever regret".

Antara ciri2 jejaka idaman hatiku:-


@---- Lelaki yg sangat menyenangkan ati ble bersama dy.


@---- Lelaki yg tidak suka terlalu mengongkong(control) pasangannye.


@---- Lelaki yg suka wat kte ketawa ngn cara n perangainye.


@---- Lelaki yg begitu romantik (cm Aaron Aziz)hehe.


@---- Lelaki yg tidak PANAS BARAN.


@---- Lelaki yg sentiasa/sayangkan pasangannye sngt2.


@---- Lelaki yg suka manjakan pasangannye.


@---- Lelaki yg tidak sk nek tangan or memukul pasangannye wlucmne pun mrk brgaduh.


@---- Lelaki yg suka trsenyum.


@---- Lelaki yg ad muscle lebih krg cm Aaron Aziz cthnye.ehee..


@---- Lelaki yg mghargai pasangannye dan sntiasa memaafkan slh pasangannye.(tgk keadaan jgk la kan)


@---- Lelaki yg tidak cerewet.

P/s:- semua kt ats tu hanya la angan2 i je,cz i tau kte xkn dpt semua cm kt ats tu tp ckp la klu dpt d antara dr semua ciri2 yg ad kt ats tu.muahx...




Sunday, 20 November 2011

Nucha budak "rajin"..xoxo


Ha.....ce teka,ce teka ap yg gambar kat ats tu tunjuk???jeng jeng jeng.....ehehehe,ahaaa ni la hasil seni kreatif ak,menarik x kwn2??ahahaha....xleh blah!Hurm, actually gambar kt ats ni adalah gambar yg menunjukkan habuk yg ak kumpul buat 'datuk' selama 1 bulan stlh blik ak dibersihkan td!kehkehkeh....adesh,malu la plak,uhuhuh....tp yg musykilnye ap yg itam2 kt habuk tu ek,ce teka ag?eheee...erm,tu la rmbut ak yg asik keguguran je, nsb bek la rambut ak ni jenis semulajadi lebat so ble di biar slama 1 bulan dlm blik dpt la bnyk cmtu,hoho!actually,ak xde ms la nk kemas blik smnjk da keje ni kan...em nk wat cmne,time ari cuti pun ak ad je aktiviti len d watnye so blik ak tu diguna untk tdo,brsolek,pakai bju,solat n on9 je!huhu...tu je la yg smpt d wat kot,wawawawa....

Wednesday, 16 November 2011

Tips untuk korg yg selalu " MARAH@PANAS BARAN "


Salam suma,
korg suma selalu x gase nk marah je??atau cpt tersentap je??emosi lbh...hehe,sampaikan nk brtukar wane hijau cm hulk hogan!haha..sng kata xleh ad silap ckit la msti nk marah gak walaupun hal kck je...hurm, klu ad gase cmtu baik korg ikut tips yg ak nk bg ni cz ak pun tergolong dlm org yg selalu nk marah jek!so, jom lah sama2 kte follow tips kt bwh ni untuk kebaikkan bersama:-

1. Istighfar
2. Senyum
3. Melihat cermin (masa marah tu, terus tengok cermin. Cantik tak muka korg masa tgh marah
tu?)hehe..
4. Lambatkan tindak balas dan tarik nafas. Oksigen akan tenangkan fikiran kte
5. Anggap perbuatan dia tidak sengaja dan terus ta'awuz (auzubillah..)
6. Banyakkan minum air
7. Ambil wudhuk
8. Tukar tempat(dari tgh berdiri,trus lah duduk klu xpun baring trus pun bleh)
9. Pecahkan rutin harian(wat aktiviti len slain dr yg biasa korg wat slalu)
10. Lepaskan (cth : exercise, riadah,main game)
11. Jaga pemakanan (orang yang suka makan daging merah cepat marah)
12. Memaafkan orang lain
13. Ingat mati
14. Dukung bayi

15. Makan coklat(cz coklat dipercayai bleh menenangkan jiwa menjadi rilex@tenang)


P/s :- Selamat mencuba, dan selamat beramal!hehe..

Monday, 14 November 2011

Nucha mood:: adoi...jiwa kacau!!gara2 skt gigi...

Adoi....da 2 ari ak skt gg..huhu,ngilu pun ad ni....dah tu ye effect skali ngn tengkuk ak lak tu then scra automatiknye kepala ak pun berdenyut2 ni!waaaaaaaa....ilang mood ceria ak d watnye gara2 skt gg ni...huhu,mgkn cz gg ak yg berlubang ni kot...hoho,agpn ye skt cm area ctu je...tp siang td ok je smpai mlm ni tbe2 kne skt lek...adeh,letih woo nk thn ngilu n skt ye..huhu,suam sejuk je bdn ak gase la kne cmni!tampal koyok je la ak bg ilang skt...nk g jmp doktor xde ms lak.

Thursday, 10 November 2011

Tawaran Mengurut Tempat Best punyeee!!!



Salam,
em entry kali ni nk share psl slh satu pengalaman idup ak ni,ahaha..msg2 ad pengalaman tersndrikan,yg best ke xbest ke xpntg,yg pntg pngajaran dr suma pengalaman tu tol x??hurm.. korg sk x nk dptkan bentuk badan yg cantik?solid?mantap?or bedepot?ehehe...ala untk yg gurls suma da tentu la nk,tpu la klu xnkkan termsk la ak ni ha!hehe...ok,agk2 korgkan pas ak share cite ni korg nk x g ngurut kt org ni?ha...renung2kan dan slamat beramal..hee

Ok, ceritanya cmni..bulan lps iaitu bln 10 kan,ak berkenalan ngn sorg minah ni kt laman sosial myspace!dy add ak,then dy chat ngn ak lak kt yahoo messenger ak pun ok je org nk kwnkn agpn ak sk brkwn!pastu ble lm2 kteorg chat dy pun cerita kt ak ad 1 tempat mengurut ni,org laki melayu!dy ckp org ni mmg berkesan urutan dy,nk urut untuk luaran n dalaman pun leh!huhu..tu sbb bdn dy cantik n solid cm skg ni..tp mmg btol pun body dy cantik ble ak tgk pic2 dy kt myspace...dy lak partime model ag la kne jg bdn bg sntiasa solid je..huhu

So, ak pun cm berminat ngn cerita dy n ak tnye ag psl org ngurut tu...dy ckp sbnrnye dy xleh btau tntg org ngurut ni cz bnd ni rahsia hnya org2 yg biasa urut ngn dy je leh tau!dy gak ad ckp yg bkn org biasa je tkg urut ni mngurut tp artis2 pun ad gak g kt dy korg tau antaranya 'nasha aziz'!ha...caye ngn xcaye je la ak,uhuu..tp xpe ak dgrkan je...dy suoh ak g try urut kt org tu bg cantikkn body lek,ap xckp cantik ag ke body ak ni..cet,pasrah ak!huhu...hurm dy ckp slalunye dy n kwn2 ye g ngurut kt otel PD tu,yg mn 1 korg xyah tau la ek..hehe,tp cover line la ble tiap kali g ngurut katanya!

Dy siap bg ak no phone tkg urut tu then korg tau dy suoh ak wat ap,emm..dy suoh ak goda org urut tu dlu,knl2 ke kan..ala2 manje ckit pastu dy suoh ak mntk air mani org urut tu cz dy ckp air mani org tu mmg berkesan untk meregangkan urat2 bdn kte ni sblm nk urut,untuk seri muka jgk!gilerrr ap... nk suoh ak wat cmtu..huhu,tp cz ak nk tau kisah strusnya ak pun truskan chat ag ngn dy...tp dy ckp bkn air mani biasa tu tp air mani ni siap bacanya,ntah ayt jampi ap ak xtau la!hoho...

Ak nk pendekkn cerita je skg ni cz da terlalu pnjg story ak,hehe..dy cerita kat ak pas tiap kali dy g ngurut kt org tu mula2 skali dy kasik puaskan dri msg2 dlu( wat projek) pas da puas bru la dy start ngurut bdn..dr pg smpai ptg..pastu last skali proses ye akn mndi air limau.ye ckp nk ngurut bp kali smggu brgntung pd body msg2 cmne dlu..huhu,tp dy ckp klu body biasa tu dlm smggu da leh nmpk perubahan ye taw!erm..ap2 pun last ak xde la nk ngurut kt org 2 cz korg pun tau sndrikan sbb ye ble bc entry ak ni..huhu,ak cm sk mndgr je cerita2 mnarik cmni,untk tmbh ilmu!ahahaha...skg ni pun ak xde contact ngn minah tu ag cz ak xnk ngurut kt tmpt yg dy bg tu...em mgkn dy nk kwn ngn ak ad udang d sebalik mee kot,musykil gak ak!.

Selamat membaca suma....muahx

Tuesday, 8 November 2011

Di Lamar? Siapa?

Salam,
Hi! suma...im back from yesterday,ehehe..ala actually ak teringat ad 1 kisah yg berlaku dlm mggu lps,tp ak lmbt update kt cni cz lately im being bz la guys!huhu...so oleh krn ak da free ni,n ngh gajin so ak update la skgkan!erm, ak nk share 1 kisah yg wat ak terkjut,gase klakar pun ad cz seumur idup ni la first time ak kne cmni!wink2x...Hurm, hari yg ak kne 2 ari isnin mggu lps brtarikh 31/10/2011,nk d jadikan cerita la kan ari sblm ari yg ak kne 2,iaitu ari ahadkan em dtg la gajin ak nk msk untk parent ak..so pas slesai msk suma ak pun pggl dorg mam,tbe2 je ada lak sore yg sumbang dok komen lauk ak,adeh!huhu..nk tau dorg komplain ap?ermm...masin lauk ko ni,ko nk kwin ap?ahahaha...bkn sorg je yg ckp cmtu,suma yg mam la dok kata lgu tu gak!heheh...malu ak deh,tp jgn ingt ak xpandai msk lak taw cz sblm ni dorg suka je lauk ak msk,xde komplain cmtu pun tbe2 lakkan nk d jadikan cerita ,termasin la plak!mak ak ckp org tua2 kata klu msk trmasin mknenye nk kwin,ad org dtg minang ke,ala yg seantero ngn ye la kan!huhu...so yg leh ak wat dok glak aje la..ehee

So, skg brbalik pd ari isninnye kisah lak...em pada ari tu waktu siang ari xde ap berlaku pun,cm biasa je tp time mlm 2 yg dtg kisahnye!ahaks...jeng jeng jeng...ehehe,wat suspen jap,tbe2 ak dpt pggln phone dr mmbe skola ak,ak xpnh contact dy pun sblm ni,cm kt fb je 2 pun biasa2 je tp xsgka lak ak leh jd smpai cmni!uhuhu...em pndkkn cerita, ak d lamar oleh si dia merangkap mmbe skola ak 2!hahaha...klakar kot,ak cm xcaye ble dy wat cmtu,yela tbe2 je kan..xde ap2 pun tbe2 nk lamar ak,bkn lamar nk kapel ok,tp lamar ajk kwin trus!adesh...suspen kot,hurm..tp walau cmne pun ak reject lamaran dy cz cinta 2 xleh d paksa,biar la cinta 2 dtg ngn sndrinye dr ati yg tulus ikhlas ni!so,ak pun direct je la ckp kt dy konon ak da ad,'x single' ag..huhu,nk wat cmnekan bnd xleh d paksa pun!agpn ak mmg aggap dy as a friend only slama ni...xpnh lbh dr 2 pun,dr skola ag kot!..

Thanks, coz sudi mmbaca!muahx...