~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Monday, 23 January 2012

xdpt g holiday,dpt g jln pun okeh..hukhuk!

Wish all a very gud nite...

Hello peeppss!ok,today onward i dpt la jgk kuar jejalan wlupun plan A i xjd untuk cuti CNY ni..huhu,em rini i kuar g date..ehehe,g watch movie em..bujang trlajak tjuk ye lakonan saiful apek,nabil n johan!funny la jgk tp xbrpa best sngt according to myboy said,but we enjoy the movie cz glak jgk ble tgkkn!hehe...then after that w're planning want to go to park cz myboy ajk g men layang2...unfortunely,leh ujan selebat2nye lak time nk g tu kan so cancel la..huhu,kali ni da msk kali ke 2 xdpt men layang2 besar tu cz ujan gak!emm...ble ujan perut pun tbe2 je leh lpr,huhu...cm tau2 je kan..hehe...actually kteorg g date kt seremban cz last week da kt melaka,bosan gak ble asik 1 tmpt je kan so tkr2 lak la..huhu,nsb bek jln highway xbp nk jame cz xde la i smpai mlk lmbt sngt t..huhu,spnjg prjlnn kteorg td,i prasan yg bnyk kedai ttp...n lengang je,huhu...nmpk nau chinese people conquer bisnes kt malaysia ni,ish ish...ap la nk jd!huhu...tp xpe jgn riso cz 1 fine day i will open a business too..mewakili org melayu yg berbisnes so leh lwn org cina!ahaha...

Sunday, 22 January 2012

xberapa nk okeh...

afternoon peeppss....

today,im not feeling very nk the sihat sngt la!hukhuk....know why?cz last nite i xleh nk tdo sngt...em mood xstabil kot n i dpt tdo stlh kul 3 nk ke 4 pg..huhu,then penangannye arini i dpt headache yg cm org mabuk tu,ad mereng ckit pale rini!hoho..xperlu mnm pun da cm org mabuk yg mnm!hehe....plus ag ngn dpt mata panda ni,da elok2 sblm ni ye berkurangan cz penangan ms stdy dlu smpai xtdo bagai,but now ye brtmbh ag!waaaa...klu korg nk mata panda yg cm kiut tu leh la wat cm i ek,sng je nk dptkn cmtu!hahaha...

so rini nsb bek xjd kuar cz plan rini nk kuar for movies but last minit cancel bcoz ad org tu nye psl!huhu...but its ok cz memandangkn i xberapa nk the sihat sngt rini tkt t klu jd kuar ad lak i jln cm org mabuk!da len cite lak t org pndg...haha,anyway rininye plan duk uma then on9 then men game smpai lebam smbl duk memerap dlm blik syurga i ni!korg nk join?meh la tumpang sekaki...hehe,so bye ollss...

Lots of love from me...

Thursday, 19 January 2012

sp lahir tahun NAGA angkat tangan??kita serupa....



Hai suma!...
tahun baru 2012 da bermula n da stgh bln berlalu bru skg ni i pasan tahun 2012 adalah tahun 'naga'..haha,bru smlm trnmpk kat kalendar uma i lak tu,sblm ni xpasan pun!ap pun xboleh..haha,bp tahun skali je bru ad tahun naga ni kan memey r xpasan lgsg!yg i tau ble tgk kalendar je yg wjb tgk tarikh n bulan ye..tu je la,yg len xmik port pun!huhu...em anyway harap2 tahun 2012 ni tahun yg mmbawa tuah n rezeki yg lebih pada i n also untuk sp2 yg lahir tahun sm ngn i iaitu tahun 1988!ehehe...smoga ap yg i nk dptkn tahun ni trcapai berkat tahun naga i ni,Auuummm!hehe...org cina kata ad onggg!hehe...

org katakan,bkn i kata tau org yg kata...sp2 budak yg lahir tahun naga ni dy mmg bnyk untung,rezeki bnyk!hehe..ni cm kepercayaan org je,xtau la btol x...tp biasa je i tgk,xikut tahun pun!huhu...pastukan ad ag,budak tahun naga ni keras kepala gak,ad degil ckit!haha..cm ak jek,btol la tu,huhu...erm tu je la yg i tau psl tahun naga ni,yg len tnye la org cina yg lm2 tu cz dorg msti taunye kot psl bnd2 ni...

Tuesday, 10 January 2012

wanita + gemuk = STRESS






selamat petang semua....
ok,memandangkan skg ni ms free i xde ap2 work kne wat so i amik ksmptn untk update blog ngn entry yg mgkn mganggu sensitiviti para wanita yg trgolong dlm tajuk entry ni!tp...sblm korg bc selanjutnye i mntk maaf dlu ye kot ad trsinggung perasaan mn2 wanita yg bc entry kali ni ke kan,cz i xmksd nk sktkn ati sp2 cm bnd ni adalah untuk d kongsi bersm para wanita d luar sne je..hehe,trmsk i ni skali k!mslh kegemukkn mmg akn terjadi kt mn2 wanita walau sekurus mn pun,terlalu obses ngn kurus sampai sanggup berhabis duit semata2 nk kuruskan!i xtrkecuali taw,cm i xde la smpai berhabis duit sampai beratus2...huhu.

antara ketiga2 gmbr kt atas tu gmbr mn yg menjadi plhn korg agknye?msti yg tgh tu kan kan??hehe...tau da!i pun msti la nk body cm gmbr yg tgh tu gak,bistu xkn nk cm body gmbr ketiga tu lak??kot ye pun nk kuruskan jgn la melampau sngt!!da cm jelangkung je..huhu...faktor kegemukkan ni mmg satu fenomena yg selalu menganggu fkrn para wanita yg mmpunyai mslh kegemukkn samada scr semulajadi or secara tbe2!stress tau ble fkrknnye...nk gemuk sng,nk kurus huh..tnye la wanita2 kt luar tu,mmg payah!

antara sebab2x yg leh wat kte sng gemuk,adalah seperti point2 kt bwh ni(berdasarkan dr pengalaman):-
  1. bila hati manyak senang...automatik bdn akn bertmbah tembam tanpa sedar!lalalala....
  2.  
  3. bila idup asik makan tdo makan tdo jek...cth: masa jd pelajar,kebanyakkn kwn i cmtu,termasuk i..hehe
  4.  
  5. bila xde excercise lgsg...jrg2 wat,mmg le cpt nek bdn...lemak tepu da bertimbun kt bdn tu!haha..
  6.  
  7. bila makan xikut masa....waktu mlm pun mam  mknn berat selalu,xsepatutnye cmtu!waktu mlm septtnye waktu untuk tubuh bdn kte berehat dr asik mam je dr siang ari ag k!klu nk mam leh waktu mlm tp biarlah sekadar mknn ringan je k!
  8.  
  9. bila selalu makan ikut nafsu..melantak abis suma,xpkr ap da!hehe...
  10.  
  11. bila menjadi tabiat diri apabila sdg marah ke xsk akn ssuatu ke msti ingt nk makan je!so...buang cpt tabiat tu k...
  12.  
  13. bila terlalu pkrkn nk kurus je....tp len yg jd iaitu sebaliknye bertmbh ag berat bdn ad la!huhu...akn terjadi tanpa di sedari,walupun dlm diet!ni btol2 tau xtpunye..huhu
P/s:- yang penting fkrn msti sntiasa pkr positif...jgn terlalu berpkrn negatif,t tkt mslh len lak yg dtg cth,mslh kemurungan,sanggup mam ubat yg berbhayakan dri semata2 nk kurus!elakkn semua tu berlaku k...
     
     

Sunday, 8 January 2012

Hati manyak senang,itu Angpau Raya Cina punya sudah dpt dlu wooo!haha



hello peeppss!
ce tgk kt bwh tu?pic ap yg i ltkkan??kehkehkeh...jgn jles...i da dpt angpau dlu sblm tiba raya cina ag!hoyeah...bkn ckit2 dpt wetnye k...rm600 cash kt dlm tu!wallawei..haha,ati manyak sng woo..pasni tggu adjustment gaji lak ujg bln ni,wah3x...brtmbh2 masyuk!rugi la klu i benti kje kt company tu!uhuhu...

ish,syg bos i lebih ar cmni...klu tiap taun dpt bnyk cmni,
mmg xsbr nk  tggu chinese new year  next year lak!haha...

ce kira jumlah wet kt pic ni?cm xckp rm600 je kan..ehehe,
actually i lek kje je pas dpt angpau ni trus i g blanje mcm2!hoho...