~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Saturday, 28 April 2012

Apa tu "BERSIH 3.0" ???



Hello gengs... ^_^
Hu,boleh x sesiapa terangkan kt i actually ap meaning BERSIH 3.0 yg mereka kt luar sne bzkan sngt?...b4 this pun perhimpunan BERSIH ni mmg da diadakan tahun2 sblm ni ke?ok,ap yg i fhm ngn istilah BERSIH 3.0 ni ialah perhimpunan yg di buat or ditubuhkan oleh parti pmbangkang untuk menentang kerajaan!tol x?xtau la btol ke x tu..huhu,others than that i xtau the main point for this democracy...n even my sister n my mom pesan kt i jgn pkai bju or ap2 pkaian yg wane kuning n klu leh jgn kuar jln2 hari ni ngn pkai bju wane kuning tu tkt kne tgkp polis yg ingt kte pun terlibat sm ngn perhimpunan BERSIH 3.0 tu hoho...actually im trying to understand the situation out there tp almaklum la i ni mmg xgeti bnd2 politik ni,n xphm sngt so maybe tu yg watkan i jd a bit confuse ble ad perkara2 yg cmni berlaku!
However, ap yg i nmpk hari ni mmg rmi yg mnyertai perhimpunan tu kt dataran merdeka lebih dr 30 ribu org yg terlibat gasenye if im not mistaken..n sprti yg dijanjikan perhimpunan BERSIH 3.0 akan diadakan secara aman,tiada sbrg vandalisme sprti demokrasi kt luar negara tu!tp sebaliknya yg berlaku ble i tgk siaran berita kul 8 mlm td...peserta berlari merempuh ke arah polis2 then siap terbalikkan kereta polis n ada jgk yg rampas senjata polis!bile i tgk cmtu td tbe2 timbul perasaan tkt  kalau2 akan terjadi rusuhan cm kt luar negara tu...begitu dasyat mereka leh watkan,x mustahil akan terjadi!negara malaysia adalah negara yg jarang berlaku rusuhan,jd tlg la jgn tiru aksi2 rusuhan yg slalu d wat oleh rakyat negara luar tu!perhimpunan leh je d wat,demokrasi suma tp biarlah secara aman n dlm landasan yg betol!i mengaku xbegitu arif ngn politik n isu2 semasa mcm ni tp i sbgai rakyat malaysia xnk la negara kte ni sm jd cm negara len yg begitu truk pergolakkan berlaku...kebanyakkan mereka yg turut serta dlm prhimpunan BERSIH 3.0 tu hanyalah brtjuan untk meramaikan tmpt tu n tidak tau sngt ap point sbnr n ap yg dijuangkan...tol x?dr ctu la scr automatiknya leh berlaku rusuhan or ap2 yg seangkatan ngnnya cz mereka ni jgk hnya brtjuan untk berseronok krn bnd ni melibatkan rmi org...
So,sila bg pndapat korg ye...n if i slh ckp sila btolkan..hehe,sori seems to be the hardest word!huhu..muahx,bye!

Thursday, 26 April 2012

SUAMI TAK BERSYUKUR

Assalamualaikum,
korg sihat?alhamdulillah klu sihat2 ye,klu yg xsihat tu mam ubat rajin2 ye...jgn mls2!=)..okeh,entry kali ni i nk cerita 1 kisah benar yg mmg dah lali berlaku kt mn2 je dikalangan masyarakat dlm dunia ni..kisah ni adalah mngenai org yg dah brkahwin,tp untk yg lum kwin ag tu leh je bc skali...ap de halkan,leh jdkan iktibar!hehe...kata pun cerita,ye dak?huhu..Actually baru je dgr kisah ni ptg td...empunya diri yg story kt kte so ni bkn rekaan or fitnah!simpang dr suma tu ok...hum,xperlu la tau sp orgnye ckp skadar tau kisah ye ok,wink!akak ni mmg bek ngn family i,even i ni pun ms kecik2 dlu mak dy ad tlg jg i ms mak i kje dlu...huhu,ksian akak ni cz laki dy wat hal ms dy ngh pregnant 2nd child!akak ni mmg bek orgnye...dr sblm akak ni kwin ngn laki dy dlu pun rmi yg tgur n xsk sngt ngn laki dy tu cz laki akak ni panas baran n sk pkul akak tu tp org kata ap?cinta buta ek...cmtu la kot,hum ke jinjang pelamin jgk dorg ni ok!huhu...xamik kira lgsg ap org ckp la klu da cinta sngt!laki akak ni  da la jenis cemburu buta orgnye...trukkan!i pun xsk org cmni nk2 yg jenis nek tngn...klu sblm kwin ag da biasa nek tngan ni kn da kwin..pergh,mmg reject la!hoho...Then,akak tu kne la ikut tinggal ngn laki dy kt uma mertua dy kt s.alam tu dari melaka sampai akak ni sggp benti kje government!syg tol wei...bg i je la ganti tmpt dy kt government tu kan bgs!haha...akak ni cerita ms dy tinggal kt uma mertua dy,1 family mertua dy kne jaga..mkn minum pkai dorg suma la n of course la trmsk laki dynya gakkkan..8-|,laki dy kje kontrak biasa je n umo laki dy muda setahun dr akak ni!xtau la smada faktor umo adalah slh 1 punca laki dy yg xbrfkrn matang tu wat hal nk kwin ngn pompuan len...hum,ms akak tu tinggal kt ctu jgk dy pregnant anak ke 2 then dlm ms dy pregnant tu la perkara ni makin menjadi2 cz akak tu dpt tau laki dy ni ad hbgn ngn pompuan len yg jauh lbh muda dr dorg dr sblm akak tu pindah s.alam tinggal ngn family mertua dy ag,nk tau bp umo pompuan tu?hum,19 tahun...laki dy umo 28 then akak tu umo 29 tahun!bygkan la cmne prasaan akak tu kan ble dpt tau laki dy ad affair ngn pompuan len...nauzubillah!bila di tnya laki dy nape wt cmtu,sng je jwpn dy bg...ckp sunyi la,akak ni xjaga dy btol2 la...come on la,ayat klishey kot,tu suma basi da jwpn tu...da xtau nk jwp ap ag letuww!huhu...menangis akak tu ble ngh ceritakan mslh dy ni..akak tu snggp brthn ngn perangai baran dy dr sblm kwin ag,then  snggp benti kje government tu smata2 nk tinggal ngn dy n jaga dy then lahirkan anak2 untk dy sng2 je dy leh ckp cmtukan!then,akak tu pun g brsemuka ngn budak pompuan tu n ms tu laki dy ad sm...gupenye laki tu tpu pompuan tu ckp dy lum kwin ag...single ag la konon!hoho...buaya darat tol...after that akak tu ckp kt husband dy untk plh antara akak ni or pompuan tu..nak tau laki dy ckp pe?hum,once again he told that he cannot choose between them..laki tu xpkr lgsg pngorbanan akak tu wt slma ni untk dy...ni namanya suami tak bersyukur!damn,huhu...akak tu pasrah n akhirnye dy mengalah je n bwk anak2 dy g dr ctu...laki dy leh wt muka selamber jek,cm xbrslh...kjar pun x akak tu!adeh...dunia2,n korg nk tau akak tu ad btau yg after that laki dy siap doakan yg akak tu nanti xselamat bersalin anak ke 2 dy t...perghhh!gase cm nk sepak je ngn kasut heel ak kan..pailang tol!huhu...tp akak tu selamat bersalin jgk,xde ap2 mslh pun..alhamdulillahkan...Allah xkn makbulkan doa yg brtujuan tak bek kpd seseorg manusia tu!So,skg ni akak tu dlm proses perceraian..n tbe2 laki dy nk kembali lek kt dy,hum..mmg x ar akak tu naknye pas ap yg da brlaku kt dy sblm tu kan!huhu...xpe la akak tu muda ag,leh dpt yg ag bek n brtanggungjawab dr laki dy tu t...insyaallah!So..korg suma yg nk berkwin ke or da kwin ke amik la iktibar ye...klu leh pkr la tol2 sblm nk kwin ngn psgn kte tu,jgn tau cz cinta je trus on kwin!huh,jgn mnyesal d kemudian ari sudah le...i pun skali kne mik iktibar dr kisah ni!ehehe...muahx bye!=)

Thursday, 19 April 2012

Im as a BabySitter :P

Good day of Thursday....
selamat pagi semua!hari ni adalah hari yg dirahmati kerana hujan yg turun dr pagi ni xberhenti sampai skrg....hujan yg turunkan adalah rahmat,bg yg selalu kepanasan tu leh la gase sejuk ckit bile hujan turun ni kan...mood pun cool je!hehe...Erm,disebabkan hari ni bos i outstation so i relax la ckit xbnyk kje nk2 lak hari hujan rini ag feeling cool je...huhu,dgn itu i amik ksmptn ni untk wt entry baru.
Korang ad anak buah x?atau dlm bhsa utaranye anak nakan...erk btol ke x bunyi ye i xsure la,haha...agk2 lbh krg pun blh la ek..huhu,so back to the story here...for a while i kne jd babysitter anak2 buah i kt uma tu ha yg sntiasa menunggu kepulangan i n nk dgr i menjerit tiap kali dorg wat nakal,adeh...pusing kepala i tiap kali kne jg dorg!huhu...tiap kali bngun pagi je msti pale berdenyut2 cz xckp tdo kne jg anak buah mlm2,kjap2 terjaga mn x nye!huhu....for 3 days i have to watch them,dsebabkn mak i pun da penin ngn kenakalan budak2 ni jd i lak ne handle dorg!omagadddd....huhu,what to do...terpaksa gak wt,xpe2 i msh cool down ag n rini maybe mak dorg lek kot dr kursus tu...so merdeka la i,tarik nafas lega siot!haha...
Camne la i nk jg anak sndri t ble da kwin t kan...jg anak buah pun da cm hape je!haha...silap2 pkai org gaji la i t gamaknye!wakakaka....bnyk nau duit aye ye nk ngaji maid lak ai..hehe,Ok2...sblm ni i xpnh share korg pic anak2 buah i kan so skg cz ada kaitan ngn entry ni i uploadkan ckit untk kenangan dorg dlm blog ni..hehe =)







P/s: walaupun i slalu penin ngn kerenah dorg ni tp dorg la yg plg comel skali yg i syg skali n i suka tiap ari cubit pipi dorg dats why dorg makin comel kan kan kan...hehe muahx bye!

Monday, 9 April 2012

Bertukarrrrrrrr....zzzzzz

Selamat siang semua...=)

Mulai hari ni iaitu jatuh pd hari isnin 9/4/2012 bermula la transformasi atau dlm bahasa aliennye Bertukarrrrr....!!haha...bkn bertukar jadi hulk hogan ijau ye tp bertukar uniform keje je,  ahahaha....sadis tol,da mcm staff farmasi kot,or kje spital klu korg tgk....klu ad org tnye i kje ap t ble pkai bju ni,mmg i ckp je staf spital or farmasi...kehkehkeh,berangan je xslhkan!pasni da xleh nk pkai bju lawes2 g kije da,uhuhuk!
So bermulanya memakai uniform kje bru ni,dgn itu skali gus menaikkan smngat i untk bkerja dgn rajin ag...demi ONE SUCCESS AUTOMATION,success3x!ahaks...skdar kata2 je tu...nk bodek bos la kot,haha...adeh,korg da mam?i bwk bekal rini...nasi goreng ala carte,mskkan sdri okeh!jimat2..jimat dahulu jimat skrg,bak kata tagline ASB..haha
(scroll bwh ckit cpt)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Okeh bebeh,uolls nmpk picture sp kt bwh ni??ahaks...sprt yg d janjikan,tuu diaaa!last day xde gmbr skg da ad,pnt i snap smata2 nk tnjk uniform gojes ni...ohoho..slmt mencuci mata,haha..muahx bye!

Bersama2 dgn staf ofisku yg ad,xsuma ad la...amik mn yg smpat je,huhu...layannn!

Sunday, 8 April 2012

Menu Lunch NUcha =)

Selamat petang uollss!!
okeh..korg da mam tengahari ke?adeh..i bru siap masak menu untk mam tengahari just now..huhu,lewat lunch pulop rini!tp xkisah la kan asalkan dpt mam gak,haha...okeh2 korg mam lauk pe rini?masak sndri ke?heee..erm menu lauk lunch hari ni i yg msk sndri,biasa lah mmg every weekend i yg kne msk untk parent!huhu...nsb la eden ni geti la jugak msknye wlupun xsehebat Chef Wan kan...lalalala,ok uolls lets check out my menu today for lunch....kpd yg belum lunch ag,jemput2 la lunch skali ye...muahx bye!

1. Lauk sotong masak tumis lada hitam,baru try resepi baru ni!huhu..

2. Lauk sayur goreng...hehe

3. Lauk ikan siakap masak sambal...actually nk msk siakap 3 rasa tp bahan xckp jd tkr la plan B,huhu


P/s:- lauk2 yg simple je...tp yg pntg sedap bila di makan,n my mom said sedap ko msk..da leh kwin da!haha...pulop

Saturday, 7 April 2012

Super DuperWoman...Erk!


Morning2 =)....hahaha,ha glakkan i la tu....haha tau da korg ni,adesh malu i!haha...ni bju ujan bapak i tau i kidnap,tu sbb labuh semacm,haha...sempoi!ap2 pun salam jumaat semua!=)....senyum,xperlu kata apa2!ehehe...ad mcm superwoman x?xpun super baju ujan girl ke..hoho,wat gile bleh!btol x syml?haha....muahx,bye uolls!




Wednesday, 4 April 2012

!! Im Focusing On This Now !!

Oh!My lovely darl Blackberry Bold 4 9900....i luv u damn much lah,hahaha....wat gile bleh!hehe...actually i ngh berangan nk pkai bnda jadah yg kt bwh ni ha....da lm i idam ni,huhu..ntah ble la nk dptkan..uhuhuu sob sob,jeles dowh tgk friends pkai lovelies i ni tau!harapkan org nk bg free2 mmg x ah,bnd mhl kot sp je la yg sudi nk bgkan..len la klu ad spare sugar daddy...wallawei,haha..so rite now im otw kumpul duit untk dptkan sndri my muchuk2 BB ni....winkwink!caiyuk2 nucha...i can do it,hoyeahh!nsb la gaji ak kje skg ni bnyk ckit so leh la duk smpn,mmg xshopping ar ak pasni!hoho...


 
Image Detail

P/s :- Insyaallah,klu i brjaya kumpul duit yg ckp dpt la blinye...hehe,then if success coming soon camera digital lak,jenama ye msh dlm prncngn ag!nk dpt camera dslr mmg x gak ah!ahaks...muahx bye!