~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Tuesday, 29 May 2012

BUKAN AKU TAK CINTA~QASH IRDINA

Sinopsis
Tengku Dania dan Zaharul Ashriq, ditemukan dalam situasi yang masing-masing tidak menduga. Pertemuan demi pertemuan itu buat hati saling terpaut. Buat perasaan saling terikat. Namun, jodoh Zaharul Ashriq sudah ditetapkan. Dia mahu dijodohkan dengan Elinawati Maria, anak kenalan ibunya. Seboleh mungkin dia membantah. Tapi, setegas itu juga ibunya memaksa.
“Awak sanggup buat apa saja untuk saya tak? Untuk cinta kita.”
Ya. Demi cintanya buat Zaharul Ashriq, Tengku Dania rela menjadi orang gaji di rumah kekasih sendiri. Tujuannya hanya satu. Hanya mahu mengambil hati kedua-dua ibu bapa Zaharul Ashriq sekali gus kesemua keluarga lelaki itu.
Saat hubungan semakin mekar mewangi, badai datang melanda. Farah Diana wujud menjadi dalangnya. Pinangan Zaharul Ashriq terpaksa ditolak Tengku Dania. Dia dibuang keluarga. Dia dibenci Zaharul Ashriq. Dia hilang segalanya sekelip mata.
“Saya cintakan awak sepenuh hati saya. Saya rela awak bencikan saya. Saya rela kalau awak tak cintakan saya lagi. Saya rela kalau awak tak mahu pandang wajah saya lagi. Tapi, jangan tinggalkan saya.”
Mampukah Tengku Dania menghadapi dugaan yang melanda? Siapa sebenarnya Farah Diana? Atas alasan apa Tengku Dania terpaksa menolak pinangan Zaharul Ashriq? Mampukah Tengku Dania kembali ke pangkuan keluarganya? Mungkin, inilah aturan Tuhan buatnya. Menjauh, bukan bermakna tidak sayang.
Korg da bli n baca novel kt atas ni?...klu lum g la bli cepat2 ye...xrugi bli cz jalan cerita dy mmg besh,bg i besh!seronok baca...mcm2 ekspresi n emosi i luahkan...haha,klakar pun ad tp xpe time suma emosi tu kuar org xnmpk pun! cz i baca kt dlm blik sorg2..haha,senyum sorg2..glak sorg2..nangis kompom sorg2!malu wooo klu org nmpk t..ehehe 

...................................................................................................................

Assalamualaikum,

Sebenarnya i adalah seorg yg x suka baca novel2 ni...bosan kot!bru baca ckit lum smpai separuh cite da stop xnk baca ag...huhu,sng ckp mmg xminat la!n i pun pelik nape la kwn2 i kemain sk ag baca novel,siap cerita sesama kwn psl cite novel tu!huhu...yg ag menariknya lelaki pun ad yg sk baca novel,erk! mst dlm ati ada taman tu..hahaha =)ha,klu i yg xsuka bc novel ni pun leh tbe2 lyn novel dy mst la maknenye jln cite ye beshkn,ye dak??hoho..tp kali ni i baca coz i sj je tbe2 gase nk try baca n coz i terlanjur da bli sbgai tanda support i kt kwn i yg empunya novel kat ats ni,nama dy 'Qash Irdina' kwn i ni mmg penulis novel part time...novel kt ats ni adlah novel ke-2 dr dy...skg ni dy ngh otw wat novel ke-3 lak!giler lah...tabik springggg jap!!haha...klu harapkan i tulis novel,memey xjadi novel la jwbnye..ntah ap2 la yg jd t!wakaka...
Korg tau x ms i bc novel ni i da mula fall in love ngn hero novel ni!hehe...giler caring,romantik abis,n mcm2 ag la..mmg cm ciri2 yg i suka la!malahan bkn i je kompom2 girl len yg bc pun cair bc..walawei!ahaks...kn bgs klu dpt boyfriend cmtu!wahhhh...blushingnya gase,huhu erm dan yg xleh blahnye i menangis sakan ms bc novel ni..hahaha,malu je cite kt org tp biar la peduli ap!hikhik...lalalala,hum korg bli tau n bc smpai abis!xrugi...muahx bye!

Sunday, 13 May 2012

SELAMAT HARI IBU

Assalamualaikum dan selamat malam ^_^

Hari ni HARI IBU ye??hehe...actually i kliru ckit ble sbnrnye HARI IBU ni cz i tnye kwn2 dr dlu ag xsorg pun tau,dorg pun kliru so no wonder la i pun skalikan!tau2 je da ad yg berderet wish selamat hari ibu ms tu la baru i tau oh!hari ni HARI IBU gupenye...ehehe,sorry mom..anak mak ni mmg cmni!haha..ap2 pun i nk wish SELAMAT HARI IBU kpd semua yg bergelar ibu@mak@mama@umi@mami@bonda n ad len ag ke?gasenye xde ag kot!dannnnn....yg terutama skali khas buat ibuku tersayang,SELAMAT HARI IBU!adik syg mak sngt2,tiada yg lbh adik syg melainkan mak sorg n also mydad too la kan..n adik sentiasa doakan mak sihat sejahtera dan pnjg umur,dan sentiasa d sayangi semua org!adik sntiasa nk wt yg terbaik untuk mak n ayah n........mak nk ap sempena HARI IBU n hari jadi mak yg bru lps je ni 10 May ritu???hehe...dkt je kan tarikh bufday mymom n hari ibu,bgs tol!hoho...n xlupa jgk SELAMAT HARI IBU untuk akakku syg yg da jd ibu kpd dua org anak buahku yg ganas tu!haha...
Okeh,b4 im finish xlp jgk nk wish happy bufday to myfriend @zaizul arif mom's cz today is his mother bufday,kbtln lakkan!hehe...but dr info yg i dpt HARI IBU ni adalah haram d sambut oleh umat islam cz HARI IBU ni adalah hari gereja seluruh dunia memperingati seorg perempuan ni!(nk tau lbh lanjut cr sndri la info kt tenet ye)...dan ad jgk yg mengatakan bahawa HARI IBU disambut bergantung pd niat kte,kte kne la niat untuk sambut hari ibu bkn niat untk sambut hari gereja yg cm i ckp td tu!hum...so ad bercanggah pendapat ckit but anyway HARI IBU adalah terpulang pd msg2,bkn hari ni je cz klu ikutkan hari2 pun leh jd hari ibu tol x?huhu....so trpulang la korg nk wt cmnekan!muahx bye..

Saturday, 12 May 2012

RAHSIA MIMPI

Assalamualaikum girlish n boylish...^_^  n a very gud nite to uollss!


Tonight sblm i nk tdo,i nk mengadu nasib dlu..uhuhu cz i dapati hampir setiap hari ble tdo mlm je mst i bermimpi buruk wlupun i da baca doa sblm tdo n also ayat kursi!i xtau ap yg xkne..adakah ini d sebabkan i tdo sorg2 je kt tgkt atas uma i ni cz others tdo kt bwh...i bkn xnk tdo bwh tp kt tgkt bwh tu da brlambak dorg tdo..huhu,ngn anak2 buah i ag,ibu ye n mak ayah i...msg2 tdo lasak,cmne la i ni nk tdo skali ngn dorg mnyempit kt celah mn lakkan..mmg xlelap la i cz penuh da!wuuuu....so nk xnk i tdo la kt blik i jgk wlupun kdg2 i xbrani tp i branikan dri wt xtau je ble gase xsdap ati!ha...brani x i?ehehe...nsb kuat smngt ckit,tp tu la asik kne mimpi bruk je...then gase cm ad smthg perhati kte,cm xsdap atikan!tu pun kuat2 smngt i pun kerap jgk la kne gigit plesit...korg taukan plesit tu ap?alah,bnd yg wane ijau kecik cm blalang tu tp ye jelmaan je cmtu dr wajah sbnr!wah,sudah brtanda sane cni da bdn n kaki i nsb xkekal tanda tu!huhu..korg brani tdo sorg2 kt tgkt atas uma i ni?hehe..klu ad bran try ar,nk2 org baru yg bkn ahli uma ni mmg ad la tu t...hihihii,tp jgn giso,xde la kne kacau cm byngn2 je..hehe,yg i ni pun da mmg tggl uma ni then ble ms i stdy dlu then lek cuti sem,i tdo je tgkt atas ni mst ad kne smthg,tp cm i ckp td la...cm samar2 je n cm bayangan2 cmtu lbh krg la...huhu anyway uma i xberhantu k cz klu berhantu da lm family i kne kacau mcm2 yg trukkan..so far xde ag n mmg xnk la!ohoho...
Ok,i nk tdo da ni cz da biasa tdo awal...mlm ni xtau la mimpi ap lakkn!huhu...harap2 xmimpi buruk ag,pnt da asik kne cmtu je!da le smlmnye i sdap2 mimpi skali dgr sore pompuan pewiitt kt i,mmg jelas kot!haha...cuak jap,sempat ag i ckp dlm ati sp lak la yg duk pewit2 ak mlm2 buta ni!huhu..sudah,da le smlm mlm hujan lebat ngn guruh petir suma,tdo sorg lak tu...berthn slagi mampu!huhu...muahx bye!

Wednesday, 2 May 2012

PELIK SNGT KE??

Pssst!jgn tgk lama2...saya malu,huhu...agk poyo ckit cz xde pic len yg sesuai nk ltk
 so trpaksa ltk yg ni cz nk tnjkkn tdung n baju tu wlupun xsuma nmpk!ehehe...

Assalamualaikum suma, ^_^
hehe..ce korg tgk picture i ltk atas ni..pelik sngt ke i pkai?huhu...tau la da cm belang rimau,maklum la tema rimau rini kuar jln..haha!tpkan ad yg ag pelik dr i pkai xde lak dorg nk duk pndg2 cm pndg i kt mall tu..huhu terglak i ble tgk cr dorg pandang..wakaka
ok2,cmni ceritanya...ms i ngh jln2 dlm mall nk tgk bju2 ngn kwn i then i trprasan ad sorg amoi ni,tp xsure la amoi ke nyonya cz xtgk dy scr jelas!huhu...dy jln ngn kwn dy kot btol2 sblh i then i mmg perasan btol dy pndg i cz i toleh blah dy tp i xpndg dy sngt cm i nmpk dr side tepi,mata manusiakan mmg leh tgk side wlupun kte pndg dpnkan..huhu so i da trglak da ckit ms tu tp i cover ag then dy tgk i seolah2 i ni cm xpkai bju lak...huhu,yg xleh blah tu dy tgk i ats bwh kot,huhuhu...after that i pun wt2 la pndg blkg tp tgk kt blah shop kt tepi tu tp sbnrnye i nk tgk dy tp sbbkan i perasan dy jln lpas i then dy leh toleh lek tgk i cm ye2 je kan cr dy so i wt2 xnmpk la..haha tp nmpk actually!hahahaha....mmg glak besar i d watnya,sblm tu i ad prasan gak minah len pndg i atas bwh gak,i wt xtau je la...hum,pelik sngt ke?bg i ok je...cantik ap,hahaha..pasan lak!minah len yg duk berbelit2 ngn selendang n pkai bju gender2 bagau tu xde lak nk pelik,i bru pkai cmni dorg da pndg semcm..huhu,manusia ni tol la!nsb bek i xkisah...selamat mlm suma,muahx,bye!

Tuesday, 1 May 2012

Gelong Bagaikan Orang Mabuk

Assalamualaikum dan selamat pagi!...
Hai! suma.....hari ni i bangun pagi dgn keadaan yg xckp tdo akibat cuaca mlm yg spttnya sejuk tp panas jadinya,berpluh2 i di watnya n the worst thing that when i wake up je trus my head gase gelong bagaikan org mabuk!huhu...nk jln pun xstabil,i wonder why??hum,stiap kali i kelip mata je mst cm nk jatuh...eh,u all taukan ap tu gelong?hehe...untuk yg xphm erti gelong tu,maknenye ialah cm mabuk,pening cmtu la!huhu...ok skg i da ad kt opis!safely arrive...nsb bek la,tp ms drive td pun kejap ke kiri n ke kanan..tp xde la ketara sngt msh leh d control!uhuhu....adakah ini disebabkan pnyakit darah rndah i or angin??zzzzzzz...hopefully cpt2 la get well,skg ni pun msh gase xstabil ag,klu ikutkan ati nk mc je tp cz sok cuti so brthn la untk rini,syg lak nk cuti rinikan!huhu...cm workaholic je i ni la gase!bkn pe,i pkr duit2!haha...k selamat bekerja suma,muahx bye!