~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Saturday, 30 June 2012

MINGGU YG MEMENATKAN

Assalamualaikum & Salam Jumaat.

Perkara yg tidak dijangka berlaku!itu yg dpt digambarkan dulu...huhu, sngt la meletihkan. Hari selasa yg lps 26/6/2012 ari i n family g bwk ayah g checkup kt IJN KL.Appointment only for a day...no need to stay there but like i said just now,perkara yg tidak dijangka berlaku cz after ayah i checkup then doktor said that ayah kne masuk wad untuk wat rawatan masuk belon dlm bhasa mudahnya...huhu bhasa sainsnya i xtau nk sebut!uhuh...tp  cara ye msukkn ialah ye mskkn 1 besi yg sngt halus di dlm urat tangan trus tuju ke jantung then ye g ke 1 salur jantung yg sempit tu then ye clearkn salur tu n kembangkn ye jd normal lek..ha faham dak ni?hehe...Alhamdulillah after that,ayah i ok xde kne ap2 komplikasi!4 bln ag kne dtg IJN lek untk appointment strusnya..huhu.Anyway yg xthnnya i n family i bju lebih pun xbwk ms tu cz ingtkn lek ari je skali kne stay sne lak!hum...ap ag gasak la kne g shopping bju..hehe tp ok gakkn dpt shopping!lalalala...
mak i kemain sk ag dpt shopping,adeh org ptt cbuk jg org skt skali kami cbuk shopping lak...haha ayah da tntu duk dlm wad tu so i ngn mak n akak suma stay kt uma parent husband akak i kt bangi tu. kami ulang alik dr bangi ke IJN slama 3 ari tu..mmg memenatkan..huhu,pastu stay kt uma org lakkn...xsm slesanya cm kt uma sndri,tol x??ayah i dpt kuar wad ptg smlm then kami trus lek bangi jap tkr kete n mkn ptg jap pastu i drive grak lek melaka n akhirnya dpt lek jgk,fuhh!hari ni i da msk kje lps 3 ari mc...klu ikut ati nk mc ag ni tp cz da cuti bnyk so xmau la,kuatkn bdn je ni g kje wlupun still gase letih ag n mata ngntk ag..bdn lenguh2!huhu..muahx bye

Monday, 11 June 2012

THEN FINALLY THE CHOOSEN ONE IS........

Good Morning......n the clock shows 2:10 AM rite now cz suddenly i cannot sleep!tp mataku sudah mengantuk cuma otak n bdn i xleh nk process ngantuk i ag kot!haha...ap yg i ckp ni,hum i sndri pun xphm!Ok2.....seperti tjuk entry kali ni iaitu 'THEN FINALLY THE CHOOSEN ONE IS' iaitu jeng jeng jeng..............                                                        
SILA LIHAT DIBAWAH CEPAT
                                                                                  .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

             TARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA      
                                


Ahaaa.....the choosen one is the SAMSUNG S ADVANCE!!yeahhhh...hahahaha,akhirnya i telah memilih untuk mmbeli phone ini kerana ia lagi berbaloi dlm bnyk aspek selain kerana kne laburkan duit yg agk bnyk untuk mmbelinya!wahaha....nk tau nape i beralih minat dr blackberry ke samsung ni?hum,ni jwpnnye....ap yg i leh btau kt cni samsung s advance ni adalah keluaran terbaru dr brand samsung selain samsung s III,selain itu ia adalah bakal pengganti kpd samsung s II krn s II xlama ag akan d stop keluarannya krn da ad s III la kan!hoho...then,perisian or function di dlm s Advance ni adalah hmpir 90% sm ngn s II,yela xkn nk sm suma skali kot klu cmtu xguna la nama jenis ye yg len2 tu kan!huhu...selain itu,harga ye jgk berpatutan,hum rm1200 da leh dpt original set samsung ok!camera 5megapixel,processore dual core android 2.3.6 bleh d upgrade ag tp kne install software yg khas ye dlu...come with 3gb built in then plus tokey kedai bg skali tmbh 8gb so jd 12gb...application yg len sm cm samsung len leh download bnyk2 free,hv 3g camera dpn blkg,gmbr mmg cantik!If....i nk bbm cm dlm blackberry tu pun leh thru whatsapp dlm samsung ni,free gak n mcm2 ag la leh....cm blackberry apps ye cm limited ckit cz plg update pun kt bbm ye,nk apps len cm samsung ni xdpt la....hum!cm xberbaloi je bli t...then if korg ad wet lbh ckit korg bli la SONY XPERIA P,rm1400 leh dpt klu pandai cari kedai...perisian n function ye mantap gak,n slh 1 klebihan ye ialah ye dual core n android 2.3 leh trus d upgrade jd 4.0!Tp i kurang berminat cz bentuk fizikal ye xmenarik perhatian i lgsg n i gase much better i lelaki yg guna ye...huhu,cm samsung s advance ni slim ag,n permukaan blkg ye ad lgkung ckit untuk keselesaan ms kte nk pgg ye.muahx..bye!

Friday, 8 June 2012

KEGILAAN MEMAKAN DAGING MANUSIA...WHY??


Assalamualaikum, n selamat hari khamis 6_6


Sejak 2 3 mggu kblkgn ni i selalu terperasan kt mn2 berita x kisah la kt berita info on9 ke kt tv ke kt radio ke mst i akan trdngr or trbaca tjuk mengenai orang makan orang(daging manusia). Serang,bunuh,kerat bbrapa bahagian,mengunyah,melatah daging MANUSIA!n ble trbaca tajuk2 mngenai perkara ni mula la i gase mual,adeh...baca tajuk je pun da gase xbest ni kan org yg memakan daging manusia.Haish,ap nk jadi la ngn manusia akhir zaman ni kan,semakin teruk n kejam perbuatan mereka.


Bila mereka memakan daging manusia tu dah ibarat memakan daging mereka sendiri la gasenya!ish...nauzubillah,xnk bygkan!kejadian2 mcm ni kebanyakkannya berlaku dr negara orang putih,cz yg mn i perasan byk terjadi kt negara mereka..org2 mereka gak mat salleh ke negro ke,org mexico,brazil!huhu..klu ad yg len2 tu i xtau la tu!hehe...bnyk sebab yg menyebabkan mereka nk makan daging manusia ni,antaranya sbb pemujaan,sbb ad suara yg menyuruh mrk lakukan mcm tu(cz sakit mental kot),pastu sbb nk sembunyikan bukti pmbunuhan yg mrk da wat n mcm2 ag. Tapi mcm mane mrk leh sanggup untuk mkn daging manusia tu??klu daging ayam ke lembu ke kambing ke xpe la...ni daging manusia cik senah oiii da mcm mona fendy tu lak...huhu,nmpknya semakin maju zaman semakin kejam perbuatan manusia skrg ye da mcm manusia kanibal!.....muahx,bye! 

WHICH ONE IS THE BEST

SAMSUNG S ADVANCE

VS


BLACKBERRY BOLD 9900

So guys,which one phone above do u all think is the best to buy???help me choose plisssss...uhuhu,my head keep imaging the Samsung S Advance but my heart always to the Blackberry bold 4 cz b4 phone Samsung yg canggih2 ni kuar i mmg berminat ngn BB dlu but after Samsung kuar mcm2 latest phone my heart berbelah bagi!waaaaaa....im going to buy on this week but dont know which one,still xde kptsn muktamad!i also already survey the both price n phone....but,ish like i said just now la!Haish...sob sob,if i choose samsung so ksian kt bold 4 i,but if im choosing bold 4 my head keep saying samsung samsung samsung!walawei..haha muah,bye!