~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Sunday, 20 January 2013

relaxing time with ice skatting

Assalamualaikum semua..im back!weee..(^v^)/

orait...sempena ari ahad iaitu ari relaxing sedunia..haha,izah pun mengambil kesempatan untk merelaxkan diri untuk berjln2 bersama kwn2 g men ice skatting katanya kat sunway piramid tu..ahaks. actually mmg ngidam nk try bnda alah ni da lm,bru la ni dpt merasa..haha,adui!xpo la..aslkan dpt try skali jd la kan...sooo kt bwh ni ada bbrapa gambar untk dikongsi ms izah tgh enjoy try ice skatting ni...bnyk kali kot jth,menci!haha..akibatnya dr men bnd ni 1st time..soknya izah skt kaki,skt blkg,skt pinggang,skt bahu n pergelangan bahu ni..adui,nk jalan pun da tempang ok!dah boleh la pasni pkr bnyk kali nk g ag ke x or xyah pkr lgsg..haha














P/S: gambar pecah....xcantik sudah,huuu...dah abis edit ni pun..huhu







Wednesday, 9 January 2013

flashback the moment in class

assalamulaikum...
i just remembered and noticed that there is one man in part of my pictures was staring at me when i snap the pic...the funny thing is,the way he staring at me like want to eat me or hv something in his mind about me!hahaha...lol just look at those pic ok.

Tuesday, 8 January 2013

perginya seorang sahabat

Assalamualaikum,

Tanggal 06.01.2.2013 adalah tarikh dimana seorang staf one success automation sdn bhd telah menghembuskan nafas terakhir beliau dan pergi untuk selamanya. beliau merupakan sahabat izah,geng lepak ngeteh sama kt opis setiap hari ngn staf lain,geng yang suka tlg tapaukan izah setiap ari wlupun izah xsuruh,geng bercerita,geng gelak ketawa,beliau sungguh peramah orgnya..g jalan sne cni mst nk sapa org wlupun xkenal.hehe...tapi,izah gase cam xcaye je dy da xde ag...sunyi ofis ni.huhu...arwah kemalangan pada hari jumaat,28.12.2012..hari tu izah xdtg kje coz ad exam.esoknya masuk kje bos btau eddy xcdnt..msk icu,arwah xcdnt bertembung ngn lori kt traffic light family store tu..teruk dy kne...kesian eddy.eddy trmsk bwh lori n separuh bdn trkne tayar lori menyebabkan paras pinggang arwah penyek...hum,bygkan la cmnekan...kaki patah xyah ckp la!.eddy meninggal coz pendarahan dalaman.ms izah dtg melawat sabtu ritu,arwah da stabil siap leh gelak ketawa ag ngn izah...siap perli izah ag coz lmbt dtg melawat..huhu,...tp yg pntg izah sempat tgk dy sblm dy meninggal.klu x mmg ralat betul coz xsempat tgkkn..huhu.izah bajet eddy tggu sembuh je da xde apa2 nk risau ag,tp ajal maut di tangan tuhan..xsiapa yg leh jangka ble akan mati.mcm tu la yg brlaku pd arwah eddy..semoga rohnya dicucuri rahmat dan tenang disana..yang izah plg kesiannya kt arwah,ble isteri dy seolah2 xmengambil berat lgsg keadaan suaminya yg skt trlantar kt hospital tu ms arwah idup ag,sebaliknya lebih memikirkan duit insurans,epf dan socso suaminya!seolah2 isteri dy xkisah klu apa2 jd kt suami dy,yg pntg dy dpt duit.mcm ni punye org pun ada!..simpati kt arwah eddy.kte sebagai org luar xleh nk ckp apa..hnye leh mendengar je.semoga isteri eddy sdar perbuatan dy tu n menyesal nanti.

sekian.

Tuesday, 1 January 2013

Tahun Baru 2013

Assalamualaikum,
sedar xsedar kejap je da masuk tahun baru 2013 kan..huhu dan seiringlah dengan peningkatan umurku ke 25 tahun jika ikut tahun...bufday lmbt g bulan 7!haha...korg masing2 msti da setting azam brukan,azam lama da trtunai ke?ahaks..hee
izah xtau nk wat azam bru apa la,coz azam lama pn cam xde jek!hahak..so kat cni izah cm nk ckp xperlu azam bagai...coz stkt kata2 je xkn mmbuktikan apa2 jika xtercapai gak n tanpa usaha!huhu....so elok la biasa2 je...
penuhi la hasrat semasa dan try catch up hasrat tu semampu yg boleh...xperlu azam,cm perlu tau apa objektif dlm idup kte je...pelan2 kayuh bg mereka yg lmbt nk capai hasrat mereka tu...yg pntg usaha,doa,cekal,tabah dan positif ok.hurm...
Ditahun baru ni,izah sendirian...biarlah dlu soal cinta tu...izah menanti cinta sejati dr seseorg...siapa,wallahualam..hehe...psl kwin?ala...xperlu rush sgtlah!g pn izah xde calon muktamad g...huhu ssh plh tmn idup yg terbaik untk kte sbnrnya...nmpk je cam mudah,bg yg jodoh cpt tu pn dorg dlm diam selalu gaduh bertgkar...tu lum kwin ag..da kwin t cmne...hai la korg,fikirlah sebaiknya untk diri korg ye bkn coz syg je t kemudian ari merana pulak dah!huhu..
skg izah otw untk mencapai target hidup izah...pelan2 kayuh xpe,biarlah org nk anggap kte apa nk pndg rndh kt kte ke...kan rezeki msg2,bg yg dpt lbh tu jgnlah brlagak ye..sat g Allah tarik balik nikmat tu..ha bru korg tau langit tu tggi ke rndh..so seelokknya merendah diri la adalah sebaikknya.izah harap dipermudahkn segala perancangan dan berjalan dgn lancar...in shaa allah...doakan ye,hehe
muahx...bye