~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Friday, 8 November 2013

Cara kami untk mengelak dr gangguan lelaki miang




Assalam...

salam jumaat mubarakah, ha bila ari jumaat je mst izah rajin nk update blog!hee..bukan rajin blog je yg len pun jd rajin sekali..hehe,okies izah ada 1 rahsia untk share kt korg iaitu cara2 bg mengelakkan diri dr diganggu lelaki2 miang,gatal dan seantero dengannya..huk.so far cara ni brkesan pd kami!haha..so pd girls kt luar tu blhlah try cara ni klu nak k..cara ni kami cipta pd masa tu jgk ble kami kne ganggu..huhu

sebelum tu mari baca alkisah yg brlaku pd kami pd 2 mggu yang lps.masa tu weekend,izah teman kwn baik izah yg kt gmbr tu pegi send parent dy ke kota tinggi johor. jauhkan..huhu,mmg jauh dah tu kami xfamiliar ngn jalan ctu..men redah je,alhamdulillah slamat smpai dgn bantuan signboard sumakan..hehe..so kami smpai dkt hotel yg akn diduduki oleh parent kwn izah tu n sblh hotel tu ada mall.nama hotel tu klu kamu org johor or area ctu tau,namanya heritage hotel,kota tinggi. lps dah duk rht2 jap izah n kwn izah g jalan2 kt mall tu..baru lagi mall tu sbb xde apa sngt yg menarik n nmpk baru ag. kami pusing punye pusing 1 mall tu,tiba2 ada 2 org lelaki ekori kami dr blkg.izah yg perasan dlu kami diekori,then izah rasa xsdap ati izah pn ajk kwn blk hotel.dlm prjalanan nk g ke hotel tu..kwn izah dpt idea untk buat sesuatu yg akn watkan 2 org lelaki ni tgk pelik.hehe..jeng3..ha ni la cara yg izah nk kongsikan,hehe..ms nk trun escalator tu,2 lelaki tu still ikut kami ag so kwn izah rapat ngn izah then peluk pinggang izah pastu wat cam mesra2,haha..dgn cara cmtu x ke org akan ingt kami ni cm lesbo..teetttt!hehe..then bila lelaki tu nmpk kami wat cmtu dorg xikut kami dah..haha,terbaik.

slps kejadian td,kami nk singgah bli mknn ckit untk alas perut sbb xmkn ag ms otw ke kota tinggi. masa kami lalu 1 kawasan dlm mall tu,ada bbrapa org lelaki yg duk pndg2 usha2 kami..huhu, kwn izah apa ag..trus wat idea cm td..hewhewhew, dipeluknya pinggangku smbil jln..duk mesra!haha..izah dah trgelak je..then kwn izah pndg blkg ke arah group lelaki tu,kwn ckp muka dorg tgk pelik je..haha trus xusha dah..kikiki,so funny ms tu..so untk girls semua blh try cara ini k,untk elak diganggu..tp mgkn kdg xmnjd jgk kot sbb yela depend pd lelaki tu jgk..klu dah mmg gatal..xkira jgk dorg ni kan..tp still blh cuba..haha

wasalam..