~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Monday, 9 December 2013

GOOD SUGGESTION PRODUCT FOR YOUR BEAUTY

ASSALAMUALAIKUM,

Ha...kali ni izah ada suggestion barang baik punye kt awk semua..hehe,produk kecantikkan dan kesihatan..mmg produk kecantikkan sekarang ni ada mcm2 jenis dan agk ssh untk kte menentukan mn 1 yg terbaik untk kita an an..okies, izah ingin membantu anda semua yg sedang mencari produk kecantikkan terbaik untk diri anda..banyak produk yg mmg bgs n berkesan sebenarnya cm nk nmpk keberkesanannya kita knelah disiplin dlm pengambilannya barulah produk tu berkesan kt diri awk semua. tapi kebanyakkan org rmi yg menggunakan produk kecantikkan dan kesihatan ni tak konsisten pengambilannya, ada skip2 dah tu nk nmpk kesan cpt..cmne tu?ini adalah fakta sebenarnya..huhu

okok xpe...yg tu kita leh kautim kemudian dgn izah..hehe, erm antara produk yg bagus izah nk suggestkan ni ye pertama, adalah produk PERLA COFFEE




ha..nk story ckit dr pengalaman izah sndri, skrg ni izah dah consume minum perla coffee untk 2nd repeat sbb ye brkesan. hari tu sebelum try produk ni izah kne alahan kulit sensitif kt muka n badan..huh tibe2 je timbul sedebuk kt muka area dahi je bnyk lak tu..sebulan xkuar umah..haha,malu..stress pun ada!izah sblm ni mmg ad alahan kulit sensitif pun..ssh nk jg kulit sensitif ni tau..kdg xpasan pun slh mkn apa, apa yg trslh guna tbe je kne..tgk2 dah timbul bintik sane sini..huk!then kebetulan supplier izah introduce produk bru ni..so izah pun ada jual skali hehe..izah cm brminat nk try jgk so beli 1 kotak dlu..habis 1 kotak minum izah tgk bintik2 kt muka ni n jerawat skali kecut dah n makin surut...tona skin pun brtmbah sekata..alhmdulillah,selain tu ye mmbantu melancarkan sistem pghadaman kita tau selain mmberi tenaga pd bdn kita..fungsi lainnya ye untk memutihkan kulit dari di seluruh bdn sbb ni produk minum so ye akan mmberi nutrisi ke seluruh bdn kita..teruskan consume minum insha allah akn nmpk kesan ye..xcaye?nanti dlu..korg kne cuba sndri..baru decide caye ke xcaye...nk order pm izah k..page izah Amiibeautyshoppie.perla coffee ni coffee ye adalah coffee arabika..tp tiada kandungan kafein..bgsu untk mereka yg suka minum coffee..

Yang kedua, produk PERLA WHITE





Okies,skrg kte pegi kt produk PERLA WHITE pulak..ha produk ni nama lbh krg mcm PERLA COFFEE an an..hehe, anyway fungsi ye kebanyakkannya sama tp ye lbh pada memutihkan kulit!mmg brkesan dan sngt disuggestkan pengambilan brsama2 dgn produk len klu nk dgn perla coffee pun leh,xde mslh. Anyway izah dah cuba juga produk ni..ye tablet blh kunyah xpahit pun mcm gula2...ms izah try produk ni izah ambil dgn produk aurawhite..dlm seminggu je mkn hari2 then rakan sekerja tegur izah ckp nape muka izah makin putih ni?haha...kembang kempis kejap kita hokeh..xde kesan sampingan pun.alhamdulillah produk ni bagus..izah xdan nk repeat order sbb tgh kekurangan ongkos skg haha..so repeat dlu perla coffee.next will repeat together dgn perla white ni. korg nk order blh pm izah jgk k..visit page fb izah Amiibeautyshoppie untk lebih lanjut. sure brkesan produk yg izah suggestkan ni..sbb izah sndri ambil.

fb/com.Amiibeautyshoppie
Instagram; Amiibeautyshoppie
wechat:izahoney
whatsapp:0176946653




JOM KITA KURUSKAN PEHA

BISMILLAH, ASSALAMUALAIKUM...

Okies, dah masuk hujung tahun 2013 sekarangkan..pejam celik pejam celik dah nk abis 1 tahun.hehe..hari ni izah nak ajak korg semua yg mana ada masalah peha besar tu dan ingin kuruskan or kecilkan sikit, ha..bolehlah join izah sekali nih an an an...hehe. Izah pun sbnrnya mmg brhajat lama dah nk kecilkan peha dan dapatkan bentuk yg lebih ideal ala2 model tu..sbbnya izah tgk peha izah ni beso sngt de,huk..paling sadis bile time duduk..pergh dynya besar..mcm peha gajah kot..haha..xsesuai noh!hihik..

okies izah dapat tips senaman ni dari Cikgu fitness kita yg mmg terkenal kt Malaysia ni, dah tu kacak pulak..ngeee, its Kevin Zahri!ha...sapa xkenal dy an an..hehe, terdapat 5 cara senaman untuk mengecilkan peha kita yg bambam ni..so lets check it out guys!

1. ‘Kerusi bayangan’

Berikut adalah panduan untuk senaman “kerusi bayangan”:
  • Berdiri tegak sambil bersandar pada dinding.
  • Rehatkan tangan pada dinding dan turunkan badan perlahan-lahan. Turunkan badan sehingga kedudukan badan seperti sedang duduk. Bayangkan anda sedang duduk di atas kerusi.
  • Bila anda sudah ‘duduk’, cuba bertahan selama mana yang anda boleh sebelum anda berdiri tegak semula. Kebanyakan orang hanya boleh bertahan untuk beberapa saat sahaja pada permulaan. Setelah membiasakan diri, anda pasti akan dapat bertahan lebih lama.
  • Pastikan badan anda tegak semasa ‘duduk’.
  • Cuba capai 10 saat pada permulaan, dan bertahan sehingga 1 minit setelah melakukannya beberapa kali. Lakukan 5 kali setiap hari.
Latihan ini agak mencabar kesabaran dan kekuatan mental anda. Mula-mula mungkin susah, tapi kalau dah lama-lama, anda mesti rasa sudah biasa.

2. Pergerakan “menggunting”

Latihan ini menumpukan bahagian peha sebelah dalam. Senang sangat! Baring atas lantai dengan kedua belah tangan di sisi. Angkat kedua belah kaki lebih kurang 45 darjah. Bayangkan pergerakan gunting semasa memotong kertas. Silangkan kaki anda dengan kaki kanan bersilang di atas kaki kiri. Kemudian, tukar kaki kepada kaki kiri pula bersilang di atas kaki kanan. Ulang langkah ini 12 – 15 kali untuk setiap set. Anda akan dapat rasa tekanan di otot-otot bahagian peha anda.

3. Pusingan bulatan

Baring mengiring di atas lantai dengan sebelah tangan anda ke atas (baring berbantalkan lengan anda) dan letakkan tapak tangan sebelah lagi di atas lantai di hadapan perut anda. Angkat sebelah kaki ke atas setinggi yang boleh. Tarik nafas, dan pusingkan kaki yang anda angkat itu mengikut pusingan jam. Gerakkan seluruh kaki tanpa menggerakkan pinggul anda. Buat pusingan jam sebanyak 5 kali sebelum ulang langkah tersebut menggunakan kaki yang sebelah lagi pula. Lakukan sehingga 10 set jika boleh.

4. Pakai kasut tinggi!

Kalau sebelum ini kita memerlukan alasan untuk pakai kasut tinggi, inilah masanya! Memakai kasut tinggi boleh membentuk otot betis dan peha. Walaupun kita kena beringat yang amalan memakai kasut tinggi ini boleh memberi kesan buruk kepada kaki dan postur, oleh itu anda perlulah berhati-hati! Kajian mengatakan bahawa kita tidak sepatutnya menggunakan kasut tumit tinggi yang melebihi 2 inci!

5. Melompat di atas trampoline

Melompat di atas trampoline ini sangat baik untuk peredaran darah dalam badan, pembakaran lemak, meningkatkan metabolism, mengurangkan selulit dan membentuk kaki yang cantik. Lakukan aktiviti ini selama setengah jam dapat membakar hampir 200 kalori dalam badan. Ia juga aktiviti yang sangat menarik yang anda boleh lakukan bersama keluarga mahupun rakan-rakan anda!
Aktiviti-aktiviti ini perlu dilakukan dengan sokongan pemakanan yang berkhasiat dan sihat secara konsisten. Semakin konsisten latihan disusuli dengan pemakanan yang sihat, semakin cepat anda boleh melihat hasilnya. :)
credit to: kevinzahri.com