ok...get ready for the recipe..same like b4 this punye resepi cupcake cm ad tmbh ckit je..
Bahan bahan:
110gm butter - mesti lembut, bukan cair
110gm self-raising flour / tepung gandum
110gm gula kaster
1 sk baking powder
1/2 sk garam
2 biji telur
1 sk vanilla extract / rose extract
blueberry jem
Pewarna yang disukai
Cara cara:
Panaskan oven pada 160C dan sediakan loyang
muffin dan cawan kertas.
Ayak bersama tepung, baking powder, garam dan
gula kaster ke dalam mixing bowl. Masukkan telur, butter dan vanilla.
Pukul sehingga ringan dan gebu. Bahagikan
kepada beberapa bahagian dan warnakan ikut warna yang disukai.
Isikan 2/3 penuh cawan dan blueberry jem, kemudian bakar selama 12-15
minit atau sehingga masak. Kami bakar selama 25 minit.
Buttercream Icing
Untuk: 24 cupcakes
200gm butter - mesti lembut
450gm gula icing – ayak
2 sb jus lemon – atau secukup rasa
100′s and 1000′s / ikut kreativiti anda
Cara cara:
Masukkan kesemua bahan kecuali sprinkles ke
dalam mixing bowl dan putar sehingga ringan dan gebu.
Masukkan ke dalam piping bag dan paip atas cupcake yang telah disejukkan. Akhir sekali, hias dengan sprinkles.
Nota:
Jika tidak terus digunakan, tutup dengan tuala
lembab untuk mengelakkan ianya mengering.
Jika selepas diputar, ianya tidak licin
sebati, masukkan 1 atau 2 sudu besar air mendidih.
No comments:
Post a Comment