~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Monday, 9 December 2013

GOOD SUGGESTION PRODUCT FOR YOUR BEAUTY

ASSALAMUALAIKUM,

Ha...kali ni izah ada suggestion barang baik punye kt awk semua..hehe,produk kecantikkan dan kesihatan..mmg produk kecantikkan sekarang ni ada mcm2 jenis dan agk ssh untk kte menentukan mn 1 yg terbaik untk kita an an..okies, izah ingin membantu anda semua yg sedang mencari produk kecantikkan terbaik untk diri anda..banyak produk yg mmg bgs n berkesan sebenarnya cm nk nmpk keberkesanannya kita knelah disiplin dlm pengambilannya barulah produk tu berkesan kt diri awk semua. tapi kebanyakkan org rmi yg menggunakan produk kecantikkan dan kesihatan ni tak konsisten pengambilannya, ada skip2 dah tu nk nmpk kesan cpt..cmne tu?ini adalah fakta sebenarnya..huhu

okok xpe...yg tu kita leh kautim kemudian dgn izah..hehe, erm antara produk yg bagus izah nk suggestkan ni ye pertama, adalah produk PERLA COFFEE




ha..nk story ckit dr pengalaman izah sndri, skrg ni izah dah consume minum perla coffee untk 2nd repeat sbb ye brkesan. hari tu sebelum try produk ni izah kne alahan kulit sensitif kt muka n badan..huh tibe2 je timbul sedebuk kt muka area dahi je bnyk lak tu..sebulan xkuar umah..haha,malu..stress pun ada!izah sblm ni mmg ad alahan kulit sensitif pun..ssh nk jg kulit sensitif ni tau..kdg xpasan pun slh mkn apa, apa yg trslh guna tbe je kne..tgk2 dah timbul bintik sane sini..huk!then kebetulan supplier izah introduce produk bru ni..so izah pun ada jual skali hehe..izah cm brminat nk try jgk so beli 1 kotak dlu..habis 1 kotak minum izah tgk bintik2 kt muka ni n jerawat skali kecut dah n makin surut...tona skin pun brtmbah sekata..alhmdulillah,selain tu ye mmbantu melancarkan sistem pghadaman kita tau selain mmberi tenaga pd bdn kita..fungsi lainnya ye untk memutihkan kulit dari di seluruh bdn sbb ni produk minum so ye akan mmberi nutrisi ke seluruh bdn kita..teruskan consume minum insha allah akn nmpk kesan ye..xcaye?nanti dlu..korg kne cuba sndri..baru decide caye ke xcaye...nk order pm izah k..page izah Amiibeautyshoppie.perla coffee ni coffee ye adalah coffee arabika..tp tiada kandungan kafein..bgsu untk mereka yg suka minum coffee..

Yang kedua, produk PERLA WHITE





Okies,skrg kte pegi kt produk PERLA WHITE pulak..ha produk ni nama lbh krg mcm PERLA COFFEE an an..hehe, anyway fungsi ye kebanyakkannya sama tp ye lbh pada memutihkan kulit!mmg brkesan dan sngt disuggestkan pengambilan brsama2 dgn produk len klu nk dgn perla coffee pun leh,xde mslh. Anyway izah dah cuba juga produk ni..ye tablet blh kunyah xpahit pun mcm gula2...ms izah try produk ni izah ambil dgn produk aurawhite..dlm seminggu je mkn hari2 then rakan sekerja tegur izah ckp nape muka izah makin putih ni?haha...kembang kempis kejap kita hokeh..xde kesan sampingan pun.alhamdulillah produk ni bagus..izah xdan nk repeat order sbb tgh kekurangan ongkos skg haha..so repeat dlu perla coffee.next will repeat together dgn perla white ni. korg nk order blh pm izah jgk k..visit page fb izah Amiibeautyshoppie untk lebih lanjut. sure brkesan produk yg izah suggestkan ni..sbb izah sndri ambil.

fb/com.Amiibeautyshoppie
Instagram; Amiibeautyshoppie
wechat:izahoney
whatsapp:0176946653




JOM KITA KURUSKAN PEHA

BISMILLAH, ASSALAMUALAIKUM...

Okies, dah masuk hujung tahun 2013 sekarangkan..pejam celik pejam celik dah nk abis 1 tahun.hehe..hari ni izah nak ajak korg semua yg mana ada masalah peha besar tu dan ingin kuruskan or kecilkan sikit, ha..bolehlah join izah sekali nih an an an...hehe. Izah pun sbnrnya mmg brhajat lama dah nk kecilkan peha dan dapatkan bentuk yg lebih ideal ala2 model tu..sbbnya izah tgk peha izah ni beso sngt de,huk..paling sadis bile time duduk..pergh dynya besar..mcm peha gajah kot..haha..xsesuai noh!hihik..

okies izah dapat tips senaman ni dari Cikgu fitness kita yg mmg terkenal kt Malaysia ni, dah tu kacak pulak..ngeee, its Kevin Zahri!ha...sapa xkenal dy an an..hehe, terdapat 5 cara senaman untuk mengecilkan peha kita yg bambam ni..so lets check it out guys!

1. ‘Kerusi bayangan’

Berikut adalah panduan untuk senaman “kerusi bayangan”:
  • Berdiri tegak sambil bersandar pada dinding.
  • Rehatkan tangan pada dinding dan turunkan badan perlahan-lahan. Turunkan badan sehingga kedudukan badan seperti sedang duduk. Bayangkan anda sedang duduk di atas kerusi.
  • Bila anda sudah ‘duduk’, cuba bertahan selama mana yang anda boleh sebelum anda berdiri tegak semula. Kebanyakan orang hanya boleh bertahan untuk beberapa saat sahaja pada permulaan. Setelah membiasakan diri, anda pasti akan dapat bertahan lebih lama.
  • Pastikan badan anda tegak semasa ‘duduk’.
  • Cuba capai 10 saat pada permulaan, dan bertahan sehingga 1 minit setelah melakukannya beberapa kali. Lakukan 5 kali setiap hari.
Latihan ini agak mencabar kesabaran dan kekuatan mental anda. Mula-mula mungkin susah, tapi kalau dah lama-lama, anda mesti rasa sudah biasa.

2. Pergerakan “menggunting”

Latihan ini menumpukan bahagian peha sebelah dalam. Senang sangat! Baring atas lantai dengan kedua belah tangan di sisi. Angkat kedua belah kaki lebih kurang 45 darjah. Bayangkan pergerakan gunting semasa memotong kertas. Silangkan kaki anda dengan kaki kanan bersilang di atas kaki kiri. Kemudian, tukar kaki kepada kaki kiri pula bersilang di atas kaki kanan. Ulang langkah ini 12 – 15 kali untuk setiap set. Anda akan dapat rasa tekanan di otot-otot bahagian peha anda.

3. Pusingan bulatan

Baring mengiring di atas lantai dengan sebelah tangan anda ke atas (baring berbantalkan lengan anda) dan letakkan tapak tangan sebelah lagi di atas lantai di hadapan perut anda. Angkat sebelah kaki ke atas setinggi yang boleh. Tarik nafas, dan pusingkan kaki yang anda angkat itu mengikut pusingan jam. Gerakkan seluruh kaki tanpa menggerakkan pinggul anda. Buat pusingan jam sebanyak 5 kali sebelum ulang langkah tersebut menggunakan kaki yang sebelah lagi pula. Lakukan sehingga 10 set jika boleh.

4. Pakai kasut tinggi!

Kalau sebelum ini kita memerlukan alasan untuk pakai kasut tinggi, inilah masanya! Memakai kasut tinggi boleh membentuk otot betis dan peha. Walaupun kita kena beringat yang amalan memakai kasut tinggi ini boleh memberi kesan buruk kepada kaki dan postur, oleh itu anda perlulah berhati-hati! Kajian mengatakan bahawa kita tidak sepatutnya menggunakan kasut tumit tinggi yang melebihi 2 inci!

5. Melompat di atas trampoline

Melompat di atas trampoline ini sangat baik untuk peredaran darah dalam badan, pembakaran lemak, meningkatkan metabolism, mengurangkan selulit dan membentuk kaki yang cantik. Lakukan aktiviti ini selama setengah jam dapat membakar hampir 200 kalori dalam badan. Ia juga aktiviti yang sangat menarik yang anda boleh lakukan bersama keluarga mahupun rakan-rakan anda!
Aktiviti-aktiviti ini perlu dilakukan dengan sokongan pemakanan yang berkhasiat dan sihat secara konsisten. Semakin konsisten latihan disusuli dengan pemakanan yang sihat, semakin cepat anda boleh melihat hasilnya. :)
credit to: kevinzahri.com 

Friday, 8 November 2013

Cara kami untk mengelak dr gangguan lelaki miang




Assalam...

salam jumaat mubarakah, ha bila ari jumaat je mst izah rajin nk update blog!hee..bukan rajin blog je yg len pun jd rajin sekali..hehe,okies izah ada 1 rahsia untk share kt korg iaitu cara2 bg mengelakkan diri dr diganggu lelaki2 miang,gatal dan seantero dengannya..huk.so far cara ni brkesan pd kami!haha..so pd girls kt luar tu blhlah try cara ni klu nak k..cara ni kami cipta pd masa tu jgk ble kami kne ganggu..huhu

sebelum tu mari baca alkisah yg brlaku pd kami pd 2 mggu yang lps.masa tu weekend,izah teman kwn baik izah yg kt gmbr tu pegi send parent dy ke kota tinggi johor. jauhkan..huhu,mmg jauh dah tu kami xfamiliar ngn jalan ctu..men redah je,alhamdulillah slamat smpai dgn bantuan signboard sumakan..hehe..so kami smpai dkt hotel yg akn diduduki oleh parent kwn izah tu n sblh hotel tu ada mall.nama hotel tu klu kamu org johor or area ctu tau,namanya heritage hotel,kota tinggi. lps dah duk rht2 jap izah n kwn izah g jalan2 kt mall tu..baru lagi mall tu sbb xde apa sngt yg menarik n nmpk baru ag. kami pusing punye pusing 1 mall tu,tiba2 ada 2 org lelaki ekori kami dr blkg.izah yg perasan dlu kami diekori,then izah rasa xsdap ati izah pn ajk kwn blk hotel.dlm prjalanan nk g ke hotel tu..kwn izah dpt idea untk buat sesuatu yg akn watkan 2 org lelaki ni tgk pelik.hehe..jeng3..ha ni la cara yg izah nk kongsikan,hehe..ms nk trun escalator tu,2 lelaki tu still ikut kami ag so kwn izah rapat ngn izah then peluk pinggang izah pastu wat cam mesra2,haha..dgn cara cmtu x ke org akan ingt kami ni cm lesbo..teetttt!hehe..then bila lelaki tu nmpk kami wat cmtu dorg xikut kami dah..haha,terbaik.

slps kejadian td,kami nk singgah bli mknn ckit untk alas perut sbb xmkn ag ms otw ke kota tinggi. masa kami lalu 1 kawasan dlm mall tu,ada bbrapa org lelaki yg duk pndg2 usha2 kami..huhu, kwn izah apa ag..trus wat idea cm td..hewhewhew, dipeluknya pinggangku smbil jln..duk mesra!haha..izah dah trgelak je..then kwn izah pndg blkg ke arah group lelaki tu,kwn ckp muka dorg tgk pelik je..haha trus xusha dah..kikiki,so funny ms tu..so untk girls semua blh try cara ini k,untk elak diganggu..tp mgkn kdg xmnjd jgk kot sbb yela depend pd lelaki tu jgk..klu dah mmg gatal..xkira jgk dorg ni kan..tp still blh cuba..haha

wasalam..

Saturday, 26 October 2013

UPDATE PRICE MAKEUP ORGANIZER

Assalam,
okies update makeup organizer.this organizer dah arrive last week, so here the price for all type makeup organizer below.its come in full set okies. got 3 type organizer here.

price are inclusive of shipping cost;
RM128 semenanjung Malaysia
RM148 sabah sarawak

for more details or sbrg pertanyaan blh contact izah sperti dibawah.

page:amii beautyshoppie
instagram:amii beautyshoppie
whatsapp:0176946653
wechat:izahoney













NEW ARRIVAL JEWELLERY & BAGS


Assalam,

ha yang ni masih fresh lagi...baru je receive siang tadi hehe. belum update kt page n instagram lagi just bru je upload kt entry ni...so this is jewellery v.2 ok love!harga akan diupdate soon, sama mcm v.1 punye jewellerys k..so korg just cuci mata dlu tgk2 then if nak boleh order ngn izah. 

page:amii beautyshoppie
instagram:amii beautyshoppie
whatsapp:0176946653
wechat:izahoney



NEW ARRIVAL JEWELLERYS


Assalam,

hello peeps!been so long not updating my blog here.okies so now I got uolls new product selling from me or Amii Beautyshoppie which is types of accessorie or jewellery.so korg cuci mata dulu tengok2 k..harga murah2 je..accessories ni kebanyakkannya custom-made product so its original..hee tp klu korg nk tengok harga setiap jewellery ni cepat boleh tgk di page izah kt facebook.just search amii beautyshoppie,izah dah update semua kt ctu k.nak order boleh pm di page izah or whatsapp me at 0176946653, wechat:izahoney.have a nice looking!!!

RETRO HAIR CLIP (RM12)

RAINBOW GOLD BRACELET(RM15)

MACHINE ROBOT LONG NECKLACE(RM12)

YULE BRACELET(RM15)

NEON YELLOW PINK CRYSTAL BRACELET(RM12)

ROUND LEOPARD PRINT LONG NECKLACE(RM12)

INDIANA LONG NECKLACE(RM15-ADJUSTABLE LONG/SHORT WEAR)

MOUSTACHE CHARM BRACELET(RM12)


ARABEL EXQUISITE PEARL COLLAR NECKLACE(RM18)

TOGETHERNESS CHARM BRACELET(RM28)

OWL STARRY BAG CHARM/KEY CHAIN(RM8)

MARCELYN THE FAIRY UNICORN BRACELET(RM15)

MOUSTACHE BANGLE(RM12)

RETRO HAIR CLIP(RM12)

STARRY WINTER OWL(RM15)

GOLD SPIKE DIAMOND DOUBLE RING(RM12)

STARRY NIGHT IN PARIS BRACELET(18)

CHUNKY GOLD NECKLACE(RM18)

NEON TRIANGLE STUDS(RM12)

PEACOCK RING(RM10)

OVAL ENGRAVED EARSTUDS(RM10)

ASOS Inspired Triple Spike Earrings (RM10) 

Lipsy Floral Garland Style Hairband (RM12)

Dark Crystal in Goldenrod Bracelet(RM15)

Oval Engraved Ear studs (RM10)

Colourful Fall Leaves Dangling Earrings (RM12) 

Gold Zipper Bangle (RM12)

Engraved White Stone Ring (RM10)

Studs Leather Bracelet(RM12)

Colourful Peacock Long Necklace(RM12) 


Thread Tassel Bracelet
Ocean Green Glass Pearl X Purple Thread
(RM10)


Gold Chain Brown Bracelet(RM10)

Christmassy Anklet(RM15) 

Neon Triangle Studs (RM12)

Mixing Colors Braid Brass Bracelet(RM12) 


Round Peacock Print Long Necklace (RM12)

Vintage Pearl Earstuds (RM6)

Silver Feather Double Finger Chunky Ring (RM10)

Vintage Tangerine Flower Long Necklace (RM12)

Home Sweet Home Locket Long Necklace
(RM12)

Pale Peach Gold Earstuds (RM6)

Hearts Double Finger Ring (RM10)

Purple Multiple Bangles
(RM10)

Heart Shape Locket Long Necklace
(RM12)

Chain and Rhinestone Bracelet
(RM15)

Hadassah Vintage-Brown Friendship Band
(RM18)

Engraved Arrow Thin Bracelet
(RM12)
 


Brown Leather Cord Crystal Bracelet
(RM15)

ASOS Inspired Multi Chain Rounded Collar Necklace
(RM18)

Hadassah Retro-Scarlet Friendship Band
(RM18)

Double Chain Gold Bracelet
(RM10)
 


Thread Tassel Bracelet
Purple Pearl X Hot Pink Thread
(RM12)


The ballerina bracelet
(RM15)

Starry Owl Keychain/Bag Charm 
(RM8)

A Night in Paris Keychain/Bag Charm
(RM8)