~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Saturday, 31 March 2012

"THE PRECIOUS MOMENT" la sngtttt...

Evening friends....
Sadly moment + happily moment too!hehe...ap yg nk terjadi ms hdpn adalah d luar jangkaan kte,btol x kwn2???....Hurm,what do u know!i da terkena pun on dat day....uhuhu,redha je la...kejadian ni berlaku ms ari konvokesyenku yg bru je 4 ari lps,dat is on 28/3/2012.Actually,i g konvo tu just with my friend...myparent not going cz my dad xsihat sngt...kwn i yg g ngn i nek bas ritu parent dy arrived ms ari konvo...sadly im alone on dat precious day!sob sob...but its ok cz i understand why,n i xnk la sshkn parent i jauh2 nk dtgkan...kcian lak dorg t..huhu

Ok,back on the main story dat is b4 hari konvokesyen tu,when i arrived je kt utara tu automaticly i've got flu...ble smpai 2 3 ari kt ctu trus dmm,selesema yg smakin truk happening...bru kt perlis,lum oversea ag...haha,lmh tol antibodi i ni kan!uhuhuh....shari sblm ari konvo tu i ok je ag...selesema xde la smpai nk meleleh 24jam but yg xleh thnnye ms hari konvo tu la selesema thp gabannye yg asik nk bersin je,non-stop i kne....trpaksa la i brthn slagi mampu!sadis tol....tu 1 hal...yg ag worstnye ialah,kasut konvo i koyak dpn kot,ternganga besar nmpk jari2 kaki i...waaaaaaa,malunye plus sedih!da le parent xde...bunga xdpt,dmm yg dpt...kasut koyak lak tu!wuhuhuhuh....sob sob sob,gase cm nk nangis actually ms tu but i maintain ag cover...huhu,tp nsb bek la kasut tu koyak time pas btol2 kuar dewan konvo tu!hoho....klu koyak time kt atas pnts ms nk mik sjil cmne?ha...sp nk jwb tu,,,malu gile cik jah oiii!wuwu...klu ikut ati mau je i jln kaki ayam ms tu but cuaca terik sngt so cannot la wt cmtukan...haha

Ada mcm ikan paus yg wane itam tu x gupenye??hahaha....

ok demo like my jari2 kaki terkuar ms pkai kasut ni that day...huhu,mcm ni pun bleh,haha

the side look...tgk dr blkg da cantik, skali tgk smpai dpn tuu diaaa!hoho..
Ada je yg xkne...klu korg nk tau dr ms i nk grak nek bas ari ahad ag ad yg xkne,tayar bas leh pancit lak..then driver bas leh wt xtau je ngn tyr pancit tu!da le xsharp on time bas grak cz driver tu g mn ntah...ptt kul 9 pagi da grak but 9.30 pagi bru grak cz driver yg lmbt!bengang kot...then tyr bas lak wt hal...yg xleh thn tu driver bas ttp jln gak bas tu n sempat ag g bli tapau mknn ye n coconut shake btu.brendam yg famous tu!ag la menaikkn bengang i n penumpang len....huhu,mkn ms 3 jam kot nk smpai tol ayer keroh...what the....menguji kesbrn i tol spanjg trip konvokesyen i ritu!uhuhuh...

P/s:- moral of the story,pasni kne bli kasut yg brandednye,coz yg ni brandot dot dot,cikainye,haha...muahx bye!

Monday, 19 March 2012

Tak Faham Jalan Cerita Filem "BUNOHAN"???Meh sini fahamkan...



BUNOHAN ni adalah nama bg 1 perkampungan di dalam negeri Kelantan.watak Ilham yg d pgg pelakon Faizal Hussein adalah seorg pembunuh upahan...kje tetap dy membunuh org je la sng cite!then,Pekin'bakar' dan Zahiril 'Adil@bunga lalang' adalah adik beradik dy tp bkn kandung la,cz Adil tu anak luar nikah bapak dy Pok Eng.Bapak dorg ni ms muda2 dlu mmg buaya darat..tu yg smpai ad anak luar nikah..huhu.Jalan cerita ni bermula bila Adil d larikan dr 1 perlwnn tinju kt sbrg oleh org yg d upah oleh Bakar,then org yg handle prlwnn kt sbrg tu rugi cz prlwnn trgntg d sbbkan Adil lari sblm habis prlwnn ag....dorg pun xpuas ati then dorg upah pmbunuh upahan g cr Adil ni smpai dpt!.
Ilham d upah mencari Adil,then dy dpt tau Adil blk ke kmpg mrk iaitu kmpg Bunohan.Kemudian, smsa dlm pencarian Adil dlm kmpg tu,Ilham teringt kembali kisah silam dy dr ayahnya Pok Eng..begitu jgk Adil!dr ctu la mcm2 rahsia keluarga dorg trbongkar...yg si Bakar lak,plg ke kmpg smata2 nkkan tanah yg 30 ekar ayah dy wariskan kt Adil tu untk projek besar dy,smpaikan dy sggp bunuh ayah dy sndri pd akhir cerita ni.Ap yg dy ckp kt ayah dy iaitu nk menetap kt kmpg tu smula,nk mengajar je...nk jg ayah dy tu suma lakonan semata2,dy tpu sbnrnye cz tjuan sbnr dy adalah dptkan tanah waris tu je!.
Ok...d pndkkan cerita,sbnrnye Bakar la dalang d sebalik semua yg trjadi dlm cerita ni,dy yg memulakan plan jht dy tu then mengupah Jolok sbgai org tgh dy untk mncapai hasrat dy tu!.akhirnye semua anggota keluarga Pok Eng mati d bunuh dgn cr berbeza kecuali Bakar cz dy dalangnyekan..huhu,xbeshnye Bakar yg jht tu leh hidup lak...xptt tol!huhu...Ending ye mmg xbesh,so 2 Star je la untk filem ni!.

Tuesday, 13 March 2012

Finally They Got Married~~

Morning again....
Finally they got married!happy ever after....wootwoot!haha...this one is my besties marriage,at kuala pilah negeri sembilan.lm da xjmp dorg ni...time wddg my besties ni la bru dpt jmp lek dorg suma ni...mish them so much,perangai msg2 xbrbh lgsg..haha,ble jmp cm nk pecah perut d watnye asik gelak je ngn kerenah dorg!ehehe...very enjoying n xhirau lgsg org skeliling time tu,ish2 ap nk jdkan...hehe,besties i ni dorg da kapel lm tau dr zmn skolah ag,lbh dr 10 taun kot skg..huhu,i mmg xleh challenge la dorg ni....tabik spring jap!salute...huhu,anyway...enjoy the photo!













Monday, 12 March 2012

Sama Tapi Tak Serupa....kot??

morning2 lovelies....

sama tp xserupa?btol ke ni?haha...ok,try korg tgk picture yg i attach ni...what's ur opinion guys?
its was coincident...tak d rncg pun cz my friend yg btau i nye facebook DP just look a like this artist siti saleha...anyway gigi arnab ye pun lbh krg cm i gak cm dy lbh ckit kot!hahaha....



Izah Yahya