~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Monday, 19 March 2012

Tak Faham Jalan Cerita Filem "BUNOHAN"???Meh sini fahamkan...



BUNOHAN ni adalah nama bg 1 perkampungan di dalam negeri Kelantan.watak Ilham yg d pgg pelakon Faizal Hussein adalah seorg pembunuh upahan...kje tetap dy membunuh org je la sng cite!then,Pekin'bakar' dan Zahiril 'Adil@bunga lalang' adalah adik beradik dy tp bkn kandung la,cz Adil tu anak luar nikah bapak dy Pok Eng.Bapak dorg ni ms muda2 dlu mmg buaya darat..tu yg smpai ad anak luar nikah..huhu.Jalan cerita ni bermula bila Adil d larikan dr 1 perlwnn tinju kt sbrg oleh org yg d upah oleh Bakar,then org yg handle prlwnn kt sbrg tu rugi cz prlwnn trgntg d sbbkan Adil lari sblm habis prlwnn ag....dorg pun xpuas ati then dorg upah pmbunuh upahan g cr Adil ni smpai dpt!.
Ilham d upah mencari Adil,then dy dpt tau Adil blk ke kmpg mrk iaitu kmpg Bunohan.Kemudian, smsa dlm pencarian Adil dlm kmpg tu,Ilham teringt kembali kisah silam dy dr ayahnya Pok Eng..begitu jgk Adil!dr ctu la mcm2 rahsia keluarga dorg trbongkar...yg si Bakar lak,plg ke kmpg smata2 nkkan tanah yg 30 ekar ayah dy wariskan kt Adil tu untk projek besar dy,smpaikan dy sggp bunuh ayah dy sndri pd akhir cerita ni.Ap yg dy ckp kt ayah dy iaitu nk menetap kt kmpg tu smula,nk mengajar je...nk jg ayah dy tu suma lakonan semata2,dy tpu sbnrnye cz tjuan sbnr dy adalah dptkan tanah waris tu je!.
Ok...d pndkkan cerita,sbnrnye Bakar la dalang d sebalik semua yg trjadi dlm cerita ni,dy yg memulakan plan jht dy tu then mengupah Jolok sbgai org tgh dy untk mncapai hasrat dy tu!.akhirnye semua anggota keluarga Pok Eng mati d bunuh dgn cr berbeza kecuali Bakar cz dy dalangnyekan..huhu,xbeshnye Bakar yg jht tu leh hidup lak...xptt tol!huhu...Ending ye mmg xbesh,so 2 Star je la untk filem ni!.

No comments:

Post a Comment