~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Tuesday, 27 September 2011

2 Day 1 Nite at Langkawi Island....Memories!!!

 
bru smpai kat jeti p.langkawi,snap pic kapal besar2 kat ctu

ms ni kteorg amik pic kat ats jambatan gntg,abg jerman ok yg amik pic kami ni!ahak...

melihat pemandangan kat bwh jmbtn gntg..mmg tggi tmpt ye

ha..cantikkan awek2 pgg pyung 2!dorg ni tourist dr uzbekistan kot,hehe

ni kat plbhn kapal,2 sbb bnyk kapal..em nama tmpt ni ak xingt la!huhu..

b4 nk lek perlis kami singgah d pantai chenang,skodeng mat &minah saleh kat ctu,haha.

yg ni ms otw nk nek cabel car,jln kat cni lawa2 tmpt ye...n panas!!


b4 nk nek cable car ni smpt posing jap..bkn ap untk kenangan 2!


ha...ak ngh skodeng org mand kat pantai 2!haha...cuci mata jap le

xde ap sngt kat tmpt ni,panas gle lak 2 tp 2 pun dorg ajk brjln tgh pnas cmtu,sekso den!

akhirnye dpt jgk ak brgmbr ngn tugu brg helang 2!slalu tgk kat tv je kan..huhu

mysweettt friend...luv u!

ntah nape la leh trselit mamat 2 ttbe ek...cbuk je!huhu...

sblm check in otel,mik pic jap ngn kete sewa ni,yg malunye ad mamat2 skodeng kteorg kat tgkp blik dorg!haha..
Salam kwn2...ari ni xde story besh sngt jz nk share memories ak g trip ke p.langkawi ngn kwn2 bek ak ms kat politeknik perlis dlu!huhu...ttbe je gase rindu nk g ag kat sne cz ms kteorg g dlu cm xckp je 1 mlm kat ctu,huhu...cz suma nk cpt jek,nk kjar ms katakan!anyway kteorg ad plan nk g ag but xtau la blekan cz skg ni pun msg2 da bz keje,da ad life msg2kan jd ad ssh ckit nk confirmkan..huhu,erm ap2 pun pd ari 2 mmg 'terbaik' lah!ak enjoy sngt ngn dorg,mcm2 tmpt kteorg g...smpai msg2 skt pale gler2 gare2 xckp tdo,ad yg xtdo ag kot 1 mlm 2...huhu,mlm 2 smpaikan kteorg suma brebut mam panadol cz xthn sktnye psl!haha...pastu ms trip 2 jgk mcm2 hal jd,ak ingt ag mlm 2 kteorg psg2 1 kmpg 2 ngn mmbe 1 kete ag folo pastu tbe2 kteorg kne thn polis daa....cuak gak ms 2 smpaikan ad kwn 2 xtau nk buka tgkap kete cmne cz ye yg drive,nk buka tgkp kete dpn ye trbuka lak tgkp kete blkg,klam kabut jdnye...kteorg ap ag glakkan aje la!hahaha....sian dy taw,tp kteorg smpt ag ngurat abg polis 2,ha...care x?haha...mcm2 brg kteorg bli,ngn brg yg d kirim ag perh...mmg bnyk gler smpai hmpir xmuat kete avanza yg kteorg nek 2..huhu,em yg pntg ak nye brg plg beso..ak bli beg roda yg beso punye!hahaha....malu sbnrnye nk bwk g sne cni,tp nk wat cmne da kne blikan!hehe...kat ats 2 ak ad selitkan skali picture2 ms g trip kat sne,sweetttt!!.

Sunday, 25 September 2011

Jangan Percaya Berlakunya kiamat 21/12/2012

Pada november 2009 dulu2 ada keluar filem yg berjudul 2012 yg diarahkan oleh Ronald Emmerrich, filem ni dikatakan diambil dan ditafsir dari kalender puak Maya (Mayan) yang mengatakan kiamat akan berlaku pada 21 Disember 2012. BETOL KE!!!!....meh nak bongkar rahsia di episod yang akan datang..hakhakhak!!!!... Bagi sesiapa yang pernah menonton filem ni bleh bagi bape bintang...???...ihhihi...ade perasan x simbol2 keagamaan such as kuil budha,tokong,mcam2 la semua musnah..kecuali Kaabah!!!....haa..sebbnye Ronald diberi amaran..mula2 mmg mamat sowang ni nak musnahkan Kaabah jugak dalm filemnye..tapi diberi amaran sbb nt kuar 'fatwa' kiamat kecil akn berlaku....jadi xjadi la nak hancurkan..respect mamat ni!!..

Sape 2 Puak Maya
Jom bongkar rahsia sape 2 Puak Mayan!!...Kaum Maya ni mmg pernah dikatakan tamadun yang hebat sebb puak ni mampu bina piramid,istana mewah dan mempunyai ilmu estronomi yang mendalam.Ada pkar2 sejarah kate puak ni mmpunyai ahli estronomi yang hebat sampai boleh buat kalender angkasa lepas sekitar 250M - 900M. Puak ni dah xde skrg, ade yang kate puak ni dihancurkan oleh gempa bumi yang dasyat,ribut taufan dan penyakit yang berjangkit. ade plak yang kate disebbkan keruntuhan moral kerana pemimpin bersekongkol dengn pendeta kuil pagan yang menyebabkan rakyat sengsara. Ade yang kate kaum mya ni mewah,sebaliknya tenaga rakyat marhaen dikerah sampai mereka diwajibkan meyerah sebahagian hasil pertanian bagi upacara penyembelihan... Bila pemimpin2 maya keluar, yg hmba2 ni mengusung mereka diatas tandu2 kebesaran sambil pemimpin2 ni tersenyum sombong,agkoh,bongkak dan mcm2 la. pada upacara penyembelihan plak, puak ni culik pnddk desa lain,tawan perang dan sukarelawan yang fanatik gile dijadikan korban manusia. mereka dibunuh dengan kejam, sbb bg deorag ni dengn korban manusia ni dapat mengembirakan dewa syurga,matahari,kematian dan hujan...mgsa2 korban ni dibaringkan secara telentang,ditikam dan dirobekan dada mgsa,darah terpncut kuar jntung direntap spaya msih berdenyut!!!..waaa kejam!!..mcam cerita Appocalito plak!!..hakhakhak..Sir Eric Thomson kate tamadon maya ni hancur sbb pemimpin yang kejan n biadap smpai rakyat mmberontak dan bunuh pemimpin2 dan pendeta sendiri!!..go go chaiyok!!... Sama dalam firman Allah yg tertulis dalam Al-Quran :

'"Dan berapa banyak Kami binasakan negeri-negeri yang penduduknya berlaku sombong dan tidak bersyukur dalam kehidupannya (yg serba mewah dan senang lenang) maka itulah, tempat-tempat mereka terbiar tidak di diami orang sesudah mereka dibinasakan kecuali sedikit sahaja dan sesungguhnya Kamilah mewarisi mereka" (Surah Al-Qasas, ayat 58)

Jangan pecaya berlakunya kiamat 21/12/2012...
Sebenarnye kalender maya ni diseleweng..kalender maya ni bertujuan untuk tahu musim2 yang berkaitan dengan aktiviti pertanian. David Marrison pegawai kanan Nasa sendiri ckap, kalender maya ni berfunsi untuk menentukan waktu bukan untuk meramal. Dalam kalender tu mana ade puak maya ni kate dunia akan kiamat pada tarikh ni,bulan ni tahun tu..cuma peringatan mase depan je..Ahli arkeologi Kanada Kathryn Reese-Tylor seorang pensyarah pn cakan kitaran kalender kaum maya ni setakat tahun 2012 je,bukannye tnjuk tarikh kiamat!!...jgn salah faham..

Ramalan kiamat yang x menjadi..
Ade byk ramalan x menjadi sebenarnye...tapi xlarat nak cerita..hahahaha...ok la ni ade skit cerita dah la..hihi
  1. Charles,paderi kristian dari America ramal kiamat berlaku dengn cara bumi akan terbakar pada 21 september 1945 pkol 5.33pagi.
  2. Maria Tsvigun, Mary Davy daripada kultus White Brotherhood mengisytiharkan diri diorg ni Nabi Isa,meramalkan dunia kiamat pada 10 november 1993.
  3. Mangapin Sibuea,paderi kristian dari indonesia dari bandung selatan indonesia yg ngaku dia 2 rasul meramalkan 10 november 2003 antara pkol 9.00am-3.00pm Nabi Isa akan turub dan membawa angota kultus itu ke syurga. last2 yang turun polis n Crisis Team Centre bawa lebih 200 org pengikut kultus ke gereja Tabernakel Lengkong Bandung bagi mengelak kejadian bunuh diri bermai2... 

Yakjuj dan Makjuj  ialah nama samaran bagi satu bangsa manusia yang berasal dari keturunan Nabi Nuh, iaitu anaknya yang bernama Yafis. Dari segi fizikalnya, mereka mempunyai hidung kemek, mata sepet seperti orang Asia dan makan apa saja binatang boleh dimakan. Zulkarnain telah membina tembok bagi mengepung mereka.

    Al-Kahfi [94] Mereka berkata: Wahai Zulkarnain, sesungguhnya kaum Yakjuj dan Makjuj sentiasa melakukan kerosakan di bumi; oleh itu, setujukah kiranya kami menentukan sejumlah bayaran kepadamu (dari hasil pendapatan kami) dengan syarat engkau membina sebuah tembok di antara kami dengan mereka?

Yakjuj dan Makjuj tidak dapat keluar dari tembok itu:

    Al-Kahfi [97] Maka mereka tidak dapat memanjat tembok itu dan mereka juga tidak dapat menebuknya.

Tembok itu tidak dapat di tebuk sehinggalah tiba perintah Allah:

    Al-kahfi [98] (Setelah itu) berkatalah Zulkarnain: Ini ialah suatu rahmat dari Tuhanku; dalam pada itu, apabila sampai janji Tuhanku, Dia akan menjadikan tembok itu hancur lebur dan adalah janji Tuhanku itu benar.

Daripada Nawas bin Sam’an r.a. (dalam hadis yang panjang) berkata, bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda;-

Kemudian Allah SWT wahyukan kepada Nabi Isa a.s., “Aku telah lepaskan makhlukKu (Yakjuj dan Makjuj) yang tidak terlawan oleh sesiapa pun. Oleh itu bawalah hamba-hamba Ku yang bersamamu itu berlindung di Bukit Thursina.”

Lalu Allah SWT mengeluarkan Yakjuj dan Makjuj, dan mereka akan menggelongsor dari tiap-tiap tempat yang tinggi.”

Nabi Isa a.s. dan rakan-rakannya terkepung di bukit itu , sehingga seekor kepala lembu menjadi lebih berharga dari seratus dinar bagi setiap orang di hari itu (sehingga kekurangan makanan).

Maka berdoalah Isa a.s. dan rakan-rakannya (supaya Yakjuj Makjuj binasa). Lalu Allah mengirim ulat menyerang leher Yakjuj Makjuj, maka di waktu pagi mereka semuanya bergelimpangan mati sekaligus.

Kemudian Nabi Isa a.s. dan rakan-rakannya turun dari bukit dan didapatinya tidak ada tempat terluang walaupun sejengkal, melainkan telah dipenuhi oleh bangkai busuk. Maka berdoalah Nabi Isa dan rakan-rakannya kepada Allah (supaya bangkai busuk itu hilang), lalu dikirim oleh Allah burung-burung sebesar unta, maka diangkutnya bangkai-bangkai itu dan dilemparkannya ke tempat yang dikehendaki Allah,

Kemudian Allah menurunkan hujan lebat, yang tidak membiarkan sebuah rumah pun yang dibuat dari tanah liat dan bulu unta, lalu dibasuhnya bumi sehingga bersih seperti cermin (kaca).

Sesudah itu kepada bumi diperintahkan; “Tumbuhkanlah buah-buahanmu dan kembalikanlah keberkatanmu!” Maka di masa itu, sekumpulan orang kenyang kerana memakan buah delima dan mereka dapat berteduh di bawah kulitnya.

Rezeki mereka beroleh berkat, sehingga seekor unta bunting cukup mengenyangkan sekumpulan orang. Dalam keadaan demikian, ketika itu Allah mengirimkan angin melalui ketiak mereka. Maka diambilnya nyawa setiap orang beriman dan setiap orang Islam. Maka tinggallah orang-orang jahat, bercampur-baur seperti himar (tidak tahu malu). Maka di kala itu terjadilah kiamat;- (Riwayat Muslim)



PENGAJARAN..

Bila kiamat nak berlaku..bukan urusan kita...semua urusan Allah s.w.t..jadi renung2kan dan selamt beramal...hihihi


Sumber(Armagedon 2012,Bencana Akhir Zaman,Muhammad Alexender)

Renungan Bersama
Suatu hari nanti pada bulan puasa, bintang berekor(miteor) akan menghentam bumi yang akan menyebabkan asap tebal menyelubungi bumi lebih dari setahun dan bumi akan mengalami kegelapan dan kesejukkan. Pada masa itu virus mula membiak dan menyerang manusia yang menyebabkan orang tidak beriman mengalami bengkak2,buta,pekak,sukar untuk bernafas tetapi pada orng yang beriman hanya mengalami penyakit seakan selesema sahaja kerana orng beriman sedang berpuasa maka imun badan dapat bertahan dari serang penyakit. Pda masa itu juga tulisan KAFIR tertulis pada dahi DAJJAL dan matanya buta sebelah kerana diserang virus dan asap tebal dari miteor yang menghentam bumi...( Amegandon 2010, Bencana Akhir Zaman)...Kiamat hanya akan berlaku pada orng tidak beriman shaja kerana sebelum kiamat, angin yang sungguh lembut dari Yamen akan mencabut nyawa orang2 beriman di bumi ini..dan pada masa itu...nama ALLAH tidak disebut2 lagi.....jadi mari lah kita sama2 menghafal 10 ayat terawal suruh Al-Khafi supaya Allah melindungi kita dari fitnah Dajjal!!...Wallahualam..

Friday, 23 September 2011

Alhamdulillah.....stlh sekian lm,dpt jgk pluang keje untk ak!

Salam 1 Malaysia...hehe,em akhirnye stlh skian lm ak tggu nk dpt keje,smlm ak dpt 1 pggln twrn keje kat melaka jgk la kan,em chinese company...mmg ak ni d takdirkan keje ngn org cina je kot cz sblm2 ni pun keje ngn org cina gak!huhu...tp xpe la klu 2 da rezeki ak..sm je la kan. Erm sbnrnye ak mmg tggu pggln dr company 2 dlm ms 2 mggu ni cz ye ckp ms intrview ritu ye akan kol dlm ms 2 mggu klu dpt!jd syukur sngt cz d makbulkan hrpn ak 2...hehe,3hb 10 ni ak msk keje..xlm da ag,xsbr gasenye cz da lm ak tggu nk dpt keje smpai skg bru la dpt.org kata sabar 2 sparuh dr iman,n berkat ksbrn ak slma ni la akhirnye dpt jgk twrn keje...erm x lm ag status ak akan brtkr dr penanam anggur ke seorg yg brkerjaya!

Alhamdulillah....

Wednesday, 21 September 2011

'3 1/2 STAR' for movie Johnny English Reborn

Assalamualaikum....ehee,ari ni ak g tgk movie Mr Bean yg jd "kegilaan" rmi 2 tp kali ni ye jd Ejen lakkan sbgai Johnny English yg mmg sntiasa clumsy je dr mula cite hgga akhir cite!huhu...Besh gak cite ni ak tgk cz sblm ni xtringin pun nk tgk cz ak ingtkan cite ye cm bodoh2 yg mmbusankan je tp gupenye trnyata slh tggapan ak tu,huhu...erm trglak abis kot ak tgk cite ye kat pawagam td,smpai xleh blah ag ak jdnye mn x nye mr bean dlm cite 2 mmg la ala2 ejen yg terer n profesional tp pd ms sm dy mmg clumsy gle n ad bodoh2 ckit,hahaha....2 yg watkan suma owg dlm cite 2 glak abis tgk, ngn ak2 skali join sm siap benti mnm air jap cz da btuk2 gara2 trlmpau bnyk sngt glak....hehe,prngai ye yg sengal2 alam 2 la jgk yg mmbuatkan org skeliling ye dpt mslh,cian dorg msti dorg pening nk layankan karenah johnny english 2!huhu....ap2 pun ak nk bg 3 1/2 star untk movie ni cz ye ckit lbh krg cm movie Raya tak Jadi gak cm cite Johnny English Reborn ni lbh ckit la kan..hehe

Sekian, Wasalam...