~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Wednesday, 3 October 2012

SURVIVE AS LONG AS POSSIBLE



Assalamualaikum,selamat sore..hehe (-o-)

Lamanya aye xupdate blogkan kan kan..uhuhu,lately i busy la coz sejak da jadi student part time ni,siang kje mlm wat assignment...nak rest pun curi2 masa!uwaaaa...mmg bkn sng nk wat pjj ni kan...betol la orang ckp,n also my parent ckp...but statement itu tidak akan mematahkan semangat jitu i untuk teruskan perjuangan mencapai apa yang i mahukan dalam hidup,just like a fairytale...wootwoot.

Anyway,bukan psl study i nak habak kali ni...hehe,actually today 3/10/2012 genaplah 1 tahun i kje at One Success Automation sdn bhd ni...cam xcaye je leh bertahan lama kje kt cni..walawei!Hum,i wonder nape ye leh bertahan keje cni smpai setahun?maybe antara faktor gaji yang memuaskan(tp still nak up ag gaji tu,hehe),or keje xstress(ngulau je lebih,fb 24hours kot,haha),or bos yang sporting(sk belanja makan katanya,ohoo),atau boleh jadi jgk dekat ngn uma!sebelum ni ms kje tempat len dulu xleh bertahan lama kot,mcm2 hal company tmpt i kje dlu..mslh tu la ni la..huhu so far company skg i kje so far so good walaupun selalu dgr bos n bini gado..haha,da lali da cik oiii,wat pekak telinga jek!(0_o)

Then,if i nak berhenti keje cni pun kne la pkr mcm2 cz kne cari company yg leh offer gaji ag tggi dr skg,then kne pkr faktor i kan da jd stdent pjj,guna duit poket sendiri tuuu,so xpe la amik pengalaman lbh,skg da setahun ha..tmbh ag tahun t da leh upgrade gaji ble nk mntk kje tmpt lenkan..xkan i nk kje cni slamanya,mst la kne tukar2 suasana kje,bru la xbosan nk cr rezeki,tp kne pandai pkr dlu,sblm wat decision apa2,tkt merugikan diri sndri tol x?hurm hurm...huhu,so now xde sp2 nak bg present ke?i da genap 1 tahun kje ni ha.haha,ala hadiah birthday pun i xdpt,xkan xdpt apa2 skg..uhukuhuk,(-_-) keje smpai lebam la jwbnya..


No comments:

Post a Comment