~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Thursday, 25 October 2012

JODOH PERTEMUAN DITANGAN TUHAN, BETUL?




ASSALAMUALAIKUM,SELAMAT PAGI2 (66,)

hype!ello suma...sihat dak ni?hehe..fikir punye fikir punye fikir baru terfikir nak update entry blog yang sekian lama menyepi ni..tajuknya ha...cam kat atas tu lah,haha almaklumlah aye ni semakin meningkat dewasa, umur pun da 24 tahun!uwahhhh....tp awet muda agkan kan,hakhaks..weee(^0^)/
bila kita da semakin dewasa diusia skrg ni, mcm2 karenah yg kita kne hadap..nak xnk kne jgk hadap slh 1 darinya pasal kahwin la..member aye yg sebaya ngn aye skg ni kebanyakkannya da kahwin,yg lum kahwin berlumba2 nak kahwin!apa kes...xperlu lah nak rush sngtkan,huhu tp xpe la maybe ni la yg org katakan da smpai seru,ye dak?hiuhiuhiu....alamak lapar le plak,huhu sbr ye perut jap g makan ye abiskan dlu entry ni huhu...(0-0).Okeh, aye ada 1 story nk cite...dimana actually da lm da bnd ni tp la ni bru nk habak mai na!ehehehe...kasik perap dlu bru pakaikan.
tersebutlah kisah, member kje akak aye ni dy ada sorg sepupu yg pandai berubat,pasal bn2 ghaib pun boleh..muda ag.huhu tp perubatan dy xsesat ok ni ikut perubatan islam!kwn akak ni bwk la kezen dy tu dtg uma aye ritu untuk berubatkan abg aye coz dikatakan abg aye ada mslh gangguan makhluk halus ni..belaan org,hum...so kami pun mntk bantuan kezen member akak tu la kan...then sambil2 dy berubat abg aye tu dy sekali la tgk2 kami satu ahli keluarga,dy tilik sorg2 termasuk aye nk tgk kami suma ok ke x, ad kne ggu jgk ke x..huhu,nak dijadikan cerita org tu tilik aye jgk then dy cakap apa nk tau ?huhu...kang ckp aye perasan lak,huhu xpe la btau je la!hehe...org tu ckp aye ni ramai peminat,huhu ramai yg nk kt aye n rapat ngn aye so dy advice pilihlah betul2 jgn slh pilih,if xdpt nk pilih watlah solat istikharah la kan.huhu...so jika dipikirkan lek apa yg dy btau ni n dibandingkan ngn life aye skg cm lbh krg sm je..huhu,maybe ad betulnya ramai yg nk rapat ngn aye..tp tu la semakin ramai yg rapat semakin ssh nk wat pilihan yg wajar,wlupun da ad tp dy lum tentu ag jodoh kte,msh lagi punye masa untuk memilih yg terbaik untk diri kte!heee..
Then,selang bbrapa ari yg lepas,huhu adalah org tua ni kjer sebgai driver hntr brg kt opis aye selalu, korg nk tau apa dy ckp kt aye?huk...btau jgk la ek,hehe ada ke ptt dy ckp nk msk minang aye pas aye abih bljr ni.demn!haha...trkejut den,adeh..huhu wat dunno je la uolls hukhuk..dy tu da berbini 2 tuu..gile apa nk kwin ag,huhu...xnk la aye,aye nk yg bujang lagi.heeee teeeettt!

muahx..bye


No comments:

Post a Comment