~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Thursday, 26 April 2012

SUAMI TAK BERSYUKUR

Assalamualaikum,
korg sihat?alhamdulillah klu sihat2 ye,klu yg xsihat tu mam ubat rajin2 ye...jgn mls2!=)..okeh,entry kali ni i nk cerita 1 kisah benar yg mmg dah lali berlaku kt mn2 je dikalangan masyarakat dlm dunia ni..kisah ni adalah mngenai org yg dah brkahwin,tp untk yg lum kwin ag tu leh je bc skali...ap de halkan,leh jdkan iktibar!hehe...kata pun cerita,ye dak?huhu..Actually baru je dgr kisah ni ptg td...empunya diri yg story kt kte so ni bkn rekaan or fitnah!simpang dr suma tu ok...hum,xperlu la tau sp orgnye ckp skadar tau kisah ye ok,wink!akak ni mmg bek ngn family i,even i ni pun ms kecik2 dlu mak dy ad tlg jg i ms mak i kje dlu...huhu,ksian akak ni cz laki dy wat hal ms dy ngh pregnant 2nd child!akak ni mmg bek orgnye...dr sblm akak ni kwin ngn laki dy dlu pun rmi yg tgur n xsk sngt ngn laki dy tu cz laki akak ni panas baran n sk pkul akak tu tp org kata ap?cinta buta ek...cmtu la kot,hum ke jinjang pelamin jgk dorg ni ok!huhu...xamik kira lgsg ap org ckp la klu da cinta sngt!laki akak ni  da la jenis cemburu buta orgnye...trukkan!i pun xsk org cmni nk2 yg jenis nek tngn...klu sblm kwin ag da biasa nek tngan ni kn da kwin..pergh,mmg reject la!hoho...Then,akak tu kne la ikut tinggal ngn laki dy kt uma mertua dy kt s.alam tu dari melaka sampai akak ni sggp benti kje government!syg tol wei...bg i je la ganti tmpt dy kt government tu kan bgs!haha...akak ni cerita ms dy tinggal kt uma mertua dy,1 family mertua dy kne jaga..mkn minum pkai dorg suma la n of course la trmsk laki dynya gakkkan..8-|,laki dy kje kontrak biasa je n umo laki dy muda setahun dr akak ni!xtau la smada faktor umo adalah slh 1 punca laki dy yg xbrfkrn matang tu wat hal nk kwin ngn pompuan len...hum,ms akak tu tinggal kt ctu jgk dy pregnant anak ke 2 then dlm ms dy pregnant tu la perkara ni makin menjadi2 cz akak tu dpt tau laki dy ni ad hbgn ngn pompuan len yg jauh lbh muda dr dorg dr sblm akak tu pindah s.alam tinggal ngn family mertua dy ag,nk tau bp umo pompuan tu?hum,19 tahun...laki dy umo 28 then akak tu umo 29 tahun!bygkan la cmne prasaan akak tu kan ble dpt tau laki dy ad affair ngn pompuan len...nauzubillah!bila di tnya laki dy nape wt cmtu,sng je jwpn dy bg...ckp sunyi la,akak ni xjaga dy btol2 la...come on la,ayat klishey kot,tu suma basi da jwpn tu...da xtau nk jwp ap ag letuww!huhu...menangis akak tu ble ngh ceritakan mslh dy ni..akak tu snggp brthn ngn perangai baran dy dr sblm kwin ag,then  snggp benti kje government tu smata2 nk tinggal ngn dy n jaga dy then lahirkan anak2 untk dy sng2 je dy leh ckp cmtukan!then,akak tu pun g brsemuka ngn budak pompuan tu n ms tu laki dy ad sm...gupenye laki tu tpu pompuan tu ckp dy lum kwin ag...single ag la konon!hoho...buaya darat tol...after that akak tu ckp kt husband dy untk plh antara akak ni or pompuan tu..nak tau laki dy ckp pe?hum,once again he told that he cannot choose between them..laki tu xpkr lgsg pngorbanan akak tu wt slma ni untk dy...ni namanya suami tak bersyukur!damn,huhu...akak tu pasrah n akhirnye dy mengalah je n bwk anak2 dy g dr ctu...laki dy leh wt muka selamber jek,cm xbrslh...kjar pun x akak tu!adeh...dunia2,n korg nk tau akak tu ad btau yg after that laki dy siap doakan yg akak tu nanti xselamat bersalin anak ke 2 dy t...perghhh!gase cm nk sepak je ngn kasut heel ak kan..pailang tol!huhu...tp akak tu selamat bersalin jgk,xde ap2 mslh pun..alhamdulillahkan...Allah xkn makbulkan doa yg brtujuan tak bek kpd seseorg manusia tu!So,skg ni akak tu dlm proses perceraian..n tbe2 laki dy nk kembali lek kt dy,hum..mmg x ar akak tu naknye pas ap yg da brlaku kt dy sblm tu kan!huhu...xpe la akak tu muda ag,leh dpt yg ag bek n brtanggungjawab dr laki dy tu t...insyaallah!So..korg suma yg nk berkwin ke or da kwin ke amik la iktibar ye...klu leh pkr la tol2 sblm nk kwin ngn psgn kte tu,jgn tau cz cinta je trus on kwin!huh,jgn mnyesal d kemudian ari sudah le...i pun skali kne mik iktibar dr kisah ni!ehehe...muahx bye!=)

No comments:

Post a Comment