~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Saturday, 28 April 2012

Apa tu "BERSIH 3.0" ???



Hello gengs... ^_^
Hu,boleh x sesiapa terangkan kt i actually ap meaning BERSIH 3.0 yg mereka kt luar sne bzkan sngt?...b4 this pun perhimpunan BERSIH ni mmg da diadakan tahun2 sblm ni ke?ok,ap yg i fhm ngn istilah BERSIH 3.0 ni ialah perhimpunan yg di buat or ditubuhkan oleh parti pmbangkang untuk menentang kerajaan!tol x?xtau la btol ke x tu..huhu,others than that i xtau the main point for this democracy...n even my sister n my mom pesan kt i jgn pkai bju or ap2 pkaian yg wane kuning n klu leh jgn kuar jln2 hari ni ngn pkai bju wane kuning tu tkt kne tgkp polis yg ingt kte pun terlibat sm ngn perhimpunan BERSIH 3.0 tu hoho...actually im trying to understand the situation out there tp almaklum la i ni mmg xgeti bnd2 politik ni,n xphm sngt so maybe tu yg watkan i jd a bit confuse ble ad perkara2 yg cmni berlaku!
However, ap yg i nmpk hari ni mmg rmi yg mnyertai perhimpunan tu kt dataran merdeka lebih dr 30 ribu org yg terlibat gasenye if im not mistaken..n sprti yg dijanjikan perhimpunan BERSIH 3.0 akan diadakan secara aman,tiada sbrg vandalisme sprti demokrasi kt luar negara tu!tp sebaliknya yg berlaku ble i tgk siaran berita kul 8 mlm td...peserta berlari merempuh ke arah polis2 then siap terbalikkan kereta polis n ada jgk yg rampas senjata polis!bile i tgk cmtu td tbe2 timbul perasaan tkt  kalau2 akan terjadi rusuhan cm kt luar negara tu...begitu dasyat mereka leh watkan,x mustahil akan terjadi!negara malaysia adalah negara yg jarang berlaku rusuhan,jd tlg la jgn tiru aksi2 rusuhan yg slalu d wat oleh rakyat negara luar tu!perhimpunan leh je d wat,demokrasi suma tp biarlah secara aman n dlm landasan yg betol!i mengaku xbegitu arif ngn politik n isu2 semasa mcm ni tp i sbgai rakyat malaysia xnk la negara kte ni sm jd cm negara len yg begitu truk pergolakkan berlaku...kebanyakkan mereka yg turut serta dlm prhimpunan BERSIH 3.0 tu hanyalah brtjuan untk meramaikan tmpt tu n tidak tau sngt ap point sbnr n ap yg dijuangkan...tol x?dr ctu la scr automatiknya leh berlaku rusuhan or ap2 yg seangkatan ngnnya cz mereka ni jgk hnya brtjuan untk berseronok krn bnd ni melibatkan rmi org...
So,sila bg pndapat korg ye...n if i slh ckp sila btolkan..hehe,sori seems to be the hardest word!huhu..muahx,bye!

No comments:

Post a Comment