~ Life Lessons Through Love,Strength,Hard Work,Friendship and Hope ~

Google+ Followers

Monday, 2 July 2012

SESUNGGUHNYA AKU REDHA

Assalamualaikum (",)

Sedar x sedar kte da msk bulan 7 kan....hum,bulan 7 bnyk nostalgia untuk i!mcm2 special date ada dalam bulan Julai ni. Korg ada?haha...bgs la klu ada,erm permulaan bulan 7 ni je da jadikan permulaan yg buruk untuk i!xpe la,walau ap pun yg terjadi i redha n kuatkan semangat.Mungkin ni dugaan hidup i yg kne hadapi sedikit sbnyk...apa2 pun alhamdulillah i masih ag d beri nikmat dan kesempatan untuk brnafas ag di dunia ini.Sejak kebelakangan ni ramai yg tegur i mn mghilang,nape senyap je tibe2n nape cm x ok je,actually i x hilang mn pun..ada je sentiasa on9 u olls,hehe...maybe cz i on9 thru fon so korg xbp nk pasankan,i mntk maaf yg mn i xdpt nk reply or chat sngt,i bkn lupakn korg just i need some space for myself!.Sjak balik dari kl last week my mood tbe2 down,i felt something uncomfort but x tau apa dy.Hum,but lepas hari semalam bru i tau nape,tp i xtau nk describe cmne kt entry ni...sangat sedih,nak2 ble prob tu berkait ngn ahli kluarga i.Sampai skg i teringat2 kata2 mereka kt i.Nape orang selalu nmpk keburukkan kte tp xpnh nmpk kebaikkan yg kte ada wat?btol ke if org tu berduit lebih ckit or life sng ckit dr kte ke,konon dy yg bnyk mmbantu dr kte,dy lbh berkuasa n ada hak untuk berckp sesuka ati kt org lain?korang pnh x di pandang rendah oleh ahli kluarga korang sndri?i nk cite lbh pun xleh cz leh mendatangkan aib kluarga i jgk!apa yg leh i cite kt cni just simple story..no details,sori guys...dari dlu smpai skg dorg xpnh berubah rupenya,mrk brckp sesuka ati tanpa mghiraukan perasaan i!tp demi kluarga n gase hormat i hanya mampu menangis sndrian...sampai ble dorg nk wt i cmni dari smpai skg i bersabar,n xpnh ilg gase hormat krn mrk org yg i syg...sdegil2 i,i ikut ap je yg dorg suoh..d sebabkn ada pgkt,wang n lbh tua dr i dorg mmbrukkn i sesuka ati...cmni la kisah idup i sbnrnya!disebalik keceriaan i tersimpan seribu kesedihan tanpa siapa pun tau...

2 comments:

  1. walaupun itu adalah qada dan qadarNYa..sabar yer..

    ReplyDelete
  2. sabiaq naaa... do your best, make them shut

    ReplyDelete